Grupul Bittnet, integrator de solutii IT&C si furnizor de servicii de training in domeniul IT, a raportat o cifra de afaceri consolidata de 55 milioane de lei in prima jumatate a anului 2020, in crestere cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Grupul a reusit sa tripleze marja bruta, ajungand la 10,9 milioane de lei, ceea ce a condus la un profit operational de 2,4 milioane de lei pentru perioada ianuarie-iunie 2020.
"Rezultatele din primele sase luni ale anului 2020 marcheaza cel mai bun semestru intai de pana in prezent si confirma afirmatiile noastre din ultimii ani referitoare la potentialul de dezvoltare al grupului Bittnet. Actuala pandemie de Covid-19 a demonstrat cat de importante au devenit activele digitale pentru economiile noastre. Retelele si conectivitatea, datele, inteligenta artificiala, abilitatile digitale de baza si avansate sustin economiile si societatile noastre, permitand continuarea muncii. La Bittnet Group, suntem mandri sa fim facilitatori ai acestor tehnologii, ajutand numai in prima jumatate a acestui an, sute de companii locale sa se adapteze la noua realitate mult mai digitalizata", a declarat Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group.
Ambele divizii ale grupului au raportat cresteri semnificative ale veniturilor si profitului operational in intervalul analizat. Divizia de Educatie, care include Bittnet Training si Equatorial, a inregistrat o cifra de afaceri de 6,1 milioane de lei, +17% fata de semestrul intai din 2019, cu o marja bruta de 3,8 milioane de lei (+99%). Astfel, Divizia de Educatie a inchis perioada de raportare cu un milion de lei in profit operational, o crestere cu 1,4 milioane de lei fata de S1 2019.
Divizia de Tehnologie, reprezentata de Dendrio si Elian, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 42% fata de anul precedent, inchizand primele sase luni cu vanzari de 49 milioane de lei. Marja bruta a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 265%, pana la 7,15 milioane de lei, iar profitul operational s-a majorat cu 4,7 milioane de lei, la 1,4 milioane de lei.
"Tinand cont de rezultatele istorice, a doua jumatate a anului este, de obicei, semnificativ mai buna decat prima, datorita sezonalitatii bugetelor si a tiparelor cheltuielilor din sectorul IT&C. Mai mult, am observat multe tendinte noi care pot contribui la cresterea noastra in a doua jumatate a anului: nevoia crescuta de digitalizare a afacerilor de toate formele si dimensiunile, necesitatea dezvoltarii abilitatilor digitale in randul populatiei din Romania, dar si cererea tot mai mare pentru cursuri de reconversie profesionala pentru persoanele care cauta o cariera mai stabila in domeniul IT. Astfel, ne asteptam in a doua jumatate a anului la o crestere a veniturilor cu aproximativ 50% comparativ cu rezultatul din primele sase luni ale acestui an", a precizat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.
In linie cu rezultatele din ultimii 13 ani de activitate, conducerea estimeaza ca grupul sa inregistreze in cel de-al doilea semestru aproximativ 60% din cifra de afaceri a anului 2020. Pentru intregul an, conducerea Bittnet se asteapta ca veniturile globale sa ajunga la 125 milioane de lei.
In ceea ce priveste activitatea pe piata de capital, pe 3 iunie 2020 Bittnet Group s-a transferat pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, dupa 5 ani pe piata AeRO. In urma transferului, lichiditatea zilnica a actiunilor BNET aproape s-a dublat. In ciuda volatilitatilor de pe pietele internationale si cea locala din prima jumatate a anului 2020, evolutia grupului pe piata de capital a adus actionarilor in primul semestru din 2020 un castig de 17% comparativ cu o pierdere de aproximativ 10% inregistrata de indicele BET-TR. In acelasi timp, actionarii care au participat la operatiunea de majorare de capital derulata in perioada martie-aprilie 2020, au inregistrat un randament de aproape 52% pana la sfarsitul primului semestru al anului curent.