RO EN
Coșul este gol

MAPEI: Cifra de afaceri de 8,9 milioane de euro, in 2010

Producatorul de materiale de constructii Mapei Romania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 8,9 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de nivelul din 2009. Potrivit oficialilor firmei, majorarea incasarilor se datoreaza, in principal, investitiei realizate de grup la sfarsitul lui 2009, in achizitia fabricii de adezivi si mortare uscate a grupului Orgachim - Policolor din Ruse, Bulgaria. "Din analizele de vanzari ale anului 2010 se observa o crestere a segmentului adezivilor imbunatatiti de clasa C2, precum si a hidroizolatiilor, ceea ce inseamna ca beneficiarii se informeaza mai bine si acorda o importanta sporita calitatii produselor achizitionate. Pentru 2011 ne-am propus o crestere usoara sau macar o mentinere a volumului de vanzari", a declarat Vasile Brad, director general al Mapei Romania. La nivel local, societatea comercializeaza produse dedicate montajului placilor ceramice si al celor din piatra naturala, materiale pentru realizarea pardoselilor elastice, din lemn si epoxidice, hidroizolatii, precum si mortare speciale pentru consolidarea structurilor de beton si diversi aditivi pentru beton. "Zona in care am inregistrat cele mai importante vanzari este constituita de Capitala si de regiunile limitrofe ale acesteia. La inceputul anului 2010, am demarat o campanie promotionala catre beneficiari si utilizatori pentru produsul Keraset, un adeziv standard pentru placari ceramice. Desi competitia pe piata adezivilor de tip C1 este acerba, predominand segmentul economic, adezivul Keraset a fost oferit consumatorilor la un raport calitate-pret optim, tocmai pentru a incuraja testarea acestuia. Livrarile pentru Keraset ne-au adus, pana la sfarsitul anului trecut, cel mai mare volum, urcand in topul vanzarilor Mapei Romania", a precizat reprezentantul companiei.
Continua programul de extindere la nivel de grup
Strategia Mapei de extindere la nivel global a continuat si la inceputul anului in curs, prin preluarea operatiunilor desfasurate de Henkel in Coreea de Sud. Achizitia s-a realizat prin intermediul unei filiale nou-infiintate, Mapei Coreea, avand sediul central in Seul. Unitatea de productie, cea de-a 58-a a holdingului, se afla la o distanta de 100 km de capitala tarii, in regiunea Chungcheonbuk-do. Fabrica va produce, in continuare, materiale marcile Ceresit si Thomsit (pentru maximum trei ani), simultan cu sortimentele din gamele Mapei. Extinderea operatiunilor la nivel global face parte dintr-un program amplu de investitii in zona Asia-Pacific, in valoare de peste 200 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.mapei.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter