In fiecare an, organizatia non-profit CDP examineaza si evalueaza datele transmise in mod voluntar de catre companii si orase pentru a face vizibil impactul global asupra climei. Rehau participa inca din 2014, iar anul acesta a primit pentru a treia oara consecutiv nota B.
Ratingul de sustenabilitate CDP primit de Rehau este o dovada a preocuparii reale a companiei pentru mediul inconjurator si demonstreaza angajamentul acesteia de a proteja planeta noastra pentru generatiile viitoare. Datele colectate si evaluate de organizatia de mediu non-profit sunt considerate standardul de aur atunci cand vine vorba de evaluarea companiilor si oraselor din punct de vedere al criteriilor ecologice. Anul trecut a fost inregistrata o participare record, intrucat peste 23,000 de companii au impartasit in mod voluntar date complete privind impactul asupra climei, apei si padurilor.
"Aceste cifre subliniaza importanta si semnificatia deosebita a ratingului CDP. La Rehau Industries urmarim o strategie ambitioasa de sustenabilitate. Ratingul obtinut este atat o confirmare excelenta, cat si o motivatie pentru noi de a realiza si mai mult”, a spus Andreas Jenne, Head of Sustainability Rehau Industries.
La nivel international, atat Rehau Industries, cat si Rehau Automotive, care din 2022 functioneaza independent, au obtinut ratingul de top B in clasamentul CDP 2023, depasind media industriei de rating C in "Productia de mase plastice”. De asemenea, in cadrul evaluarii detaliate, Rehau Automotive exceleaza cu o nota A la „Initiative de reducere a emisiilor si produse cu emisii reduse de carbon”.
"Suntem foarte multumiti de acest rezultat care evidentiaza beneficiile numeroaselor masuri pe care le-am implementat in ultimii ani. Cu toate acestea, ratingul general ne indica, de asemenea, ca mai avem inca potential de imbunatatire”, subliniaza Andreas Pinkernelle, Head of Sustainability Rehau Automotive
In calitate de lider global, Rehau recunoaste rolul esential pe care il joaca in modelarea unui viitor durabil si in promovarea responsabilitatii fata de mediu. Acest angajament este usor de remarcat si in Romania, unde compania deruleaza anual actiuni de CSR, dar si depune eforturi constante pentru a fi o companie cat mai sustenabila. Rehau si modeleaza viitorul cat mai sustenabil posibil, deoarece sustenabilitatea este ferm ancorata in procesul de luare a deciziilor strategice.
"Rehau Romania a desfasurat numeroase actiuni sustenabile, printre care se numara mutarea birourilor din Bucuresti si Cluj in cladiri eficiente energetic, amenajarea birourilor cu solutii sustenabile, dar si promovarea unor comportamente ecologice in randul angajatilor. De asemenea, pentru colegii nostri am sustinut traininguri pe teme care vizeaza reciclarea produselor si clientilor mereu am incercat sa le oferim solutii eficiente energetic. Astfel, ne aratam angajamentul nostru fata de natura si fata de generatiile viitoare", a declarat Alexandru Oprea, Country Manager Rehau Romania (foto).
In prezent, Rehau isi propune sa creasca cantitatea de materiale reciclate din productie cu 20% pana in 2025. Mai mult de jumatate din profilele de ferestre Rehau contin deja pana la 75% de granule reciclate, iar pana in 2035, compania isi propune sa aiba o productie neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2 la nivel mondial. Acest lucru a fost deja implementat in anumite locatii. Astfel, pentru generatiile de maine, Rehau are orizonturile indreptate catre viitor, si va continua sa isi depaseasca limitele, pentru un viitor sustenabil si inovator - in conformitate cu sloganul "Engineering progress. Enhancing lives".