RO EN
Coșul este gol

REHAU: Vanzarile de profile PVC s-au cifrat la 30,1 milioane de euro in 2009


Concernul Rehau AG - Germania este specializat in extrudarea/comercializarea de sisteme din PVC, fiind, in prezent, prin subsidiara Rehau Polymer (
din Tunari - judetul Ilfov), unul dintre principalii furnizori din Romania de profile pentru tamplarie. Compania promoveaza o gama diversa de repere destinate executiei ansamblurilor de ferestre/usi, incadrate in clasele A si B, conform prevederilor standardului european armonizat SR EN 12608:2004.


Adin Tabacu, director al diviziei de profile PVC din cadrul Rehau Polymer:
"Cifra de afaceri realizata in 2009, aferenta departamentului de profile PVC, s-a situat la nivelul de aproximativ 30,1 milioane de euro, in scadere cu aproape 33% fata de nivelul anului precedent. Se poate afirma, insa, ca diminuarea respectiva este inferioara contractiei generale a pietei de profil, nivelul estimat al regresului din bransa de ferestre fiind de cel putin 40%. Obiectivele companiei noastre pentru anul precedent nu s-au deosebit de cele din perioada anterioara crizei si au constat in: deservirea prompta si completa a clientilor specializati in fabricatia de tamplarie termoizolanta, prestarea unei asistente de valoare (care sa asigure cresterea calitatii produsului finit), promovarea produselor Rehau de ultima ora si de inalta tehnicitate, precum si implementarea acestora in piata etc. Din punct de vedere cantitativ, in 2009 am urmarit limitarea efectelor crizei asupra companiei noastre, cu alte cuvinte, am urmarit realizarea unui volum de vanzari care sa nu produca o scadere a cotei de piata, ci, dimpotriva, o crestere. Acest lucru s-a si intamplat, dar a fost insotit, din pacate, de o scadere a profitabilitatii. Totusi, fenomenul a avut loc in limite controlate si acceptabile. Dificultatile firmei noastre au fost direct legate de cele generale ale pietei, intr-o perioada foarte dificila si s-au concretizat prin: diminuarea rapida si consistenta a numarului de noi proiecte, competitia acerba in jurul pretului produselor, inmultirea cazurilor de intarziere la plata din partea unor firme si chiar cresterea numarului de situatii de neachitare a debitelor. In pofida contractarii puternice a sectorului local de tamplarie, am reusit sa lansam pe piata noul sistem de profile Rehau Geneo, care a beneficiat de o promovare intensa. De asemenea, am inclus in oferta proprie si dispozitivele necesare prelucrarii acestor repere. Sistemul va fi, cu siguranta, accesat de consumatori in tot mai mare masura in perioada urmatoare, calitatea deosebita a acestuia avand un rol important".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter