RO EN
Coșul este gol

Consiliul Patronatelor ESG va elabora un Ghid pentru implementarea ESG in Romania

Consiliul Patronatelor ESG din Romania (CPESGR) invita toate partile interesate - profesionisti dedicati mediului inconjurator, aspectelor sociale si guvernantei corporative - sa participe la elaborarea primului Ghid pentru implementarea ESG din Romania. Ghidul va fi adaptat specificului economiei romanesti, pentru a servi drept resursa esentiala pentru organizatii in dezvoltarea si implementarea practicilor ESG.
O serie de indicatori cu referire la mediu (Environment), responsabilitate sociala (Social) si guvernanta (Governance) sunt utilizati pentru a evalua practicile de afaceri si performanta unei organizatii cu privire la diferite aspecte de sustenabilitate si etica. De asemenea, aceste criterii ESG ofera o modalitate de a masura riscurile si oportunitatile de afaceri, iar pe piata de capital sunt folosite pentru evaluarea companiilor si a planurilor de investitii ale acestora. 
La nivelul Uniunii Europene se asteapta ca, de la inceputul anului 2024 pana in 2028, din ce in ce mai multe companii sa fie supuse obligatiilor de raportare ESG, potrivit Directivei privind raportarea de catre intreprinderi de informatii privind durabilitatea (Corporate Sustainability Reporting Directive - CSRD).
In acest context, CPESGR considera de importanta vitala colaborarea intre specialistii ESG in cadrul unui Grup de Lucru pentru elaborarea primului Ghid pentru implementare ESG din Romania, trimitand deja invitatii catre Presedintia Romaniei, Guvern, Banca Nationala, institutii bancare, reprezentantele de la Bucuresti ale unor organisme financiare internationale (Banca Mondiala, BERD, International Financial Corporation) si alte organizatii. 
Orice alte persoane dedicate implementarii criteriilor ESG sunt rugate sa se inscrie, printr-un mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pana pe 10.11.2023, trimitand numele si organizatia pe care o reprezinta. Participarea la Grupul de Lucru va fi voluntara si nu presupune costuri. Lucrul in echipa va implica sesiuni de brainstorming, analiza si dezvoltare de continut.
"Buna functionare a unei companii nu mai poate fi conceputa, in zilele noastre, fara indeplinirea criteriilor ESG, iar din 2024, raportarea non-financiara va deveni obligatorie si in Uniunea Europeana, mai intai pentru companii mari, apoi si pentru firmele mai mici (2026) si chiar cele inregistrate in afara UE (2028). Prin urmare, consideram ca a venit momentul sa realizam un prim Ghid pentru implementarea ESG, adaptat realitatilor economiei romanesti, demers pentru care ii invitam pe cei mai buni specialisti din domeniu sa ni se alature. Suntem convinsi ca, printr-un efort colectiv, vom reusi sa facem un pas important, care va contribui la dezvoltarea mediului de business din Romania si a societatii in ansamblu", a declarat Andrei Botis, Vicepresedinte CPESGR si coordonator al Grupului de Lucru dedicat elaborarii Ghidului pentru implementarea ESG.
Dupa constituirea Grupului de Lucru, din care vor face parte experti din toate sectoarele economiei romanesti, CPESGR va anunta programul de intalniri si va stabili un calendar de etape pentru realizarea Ghidului pentru implementarea ESG.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter