RO EN
Coșul este gol

IASI: 52 milioane lei pentru reabilitarea unei importante institutii de invatamant

Municipalitatea ieseana demareaza un nou proiect care priveste renovarea unei institutii de invatamant importante pentru formarea de cadre didactice. Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din 31 august se va afla un proiect de hotarare care se refera la aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a devizului general al proiectului „Refunctionalizare, reabilitare corp C1 liceu si corp C2 cantina Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 46, Municipiul Iasi” - Scoala Normala „Vasile Lupu” Iasi.
Institutie de prestigiu a scolii iesene
Primarul Iasului, Mihai Chirica a precizat recent care sunt perspectivele abordarii acestei investitii: „Este un obiectiv deosebit de important pentru ca este prima scoala de institutori din Romania si pe care o consider maternitatea educatiei romanesti. Acolo s-au nascut primii profesori, primii invatatori, tot acolo cultivandu-se cele mai importante simboluri nationale, idealuri de stat. Costul total al investitiei se ridica la 52,6 milioane de lei fara TVA si urmareste obiective precum consolidarea in totalitate a cladirii monument istoric, construirea unei baze sportive care sa deserveasca inclusiv Seminarul Teologic «Sf.Vasile cel Mare», reabilitarea parcului, a bisericii monument si a «Casei Invatatorului». Suprafata pe care se afla unitatea de invatamant se ridica la aproximativ 15 hectare, teren care ii apartine in totalitate acestei scoli. Pe liniile de finantare 2014-2020, cladirile monument nu pot fi finantate pentru ca ele ar trebui sa devina spatii muzeale, lucru pe care nu ni-l dorim. Iesind din discutie fondurile europene nerambursabile, solutia este contractarea unui imprumut”, explicat primarul Mihai Chirica. Valorea totala a investitiei: 52.612.727, 91 lei fara TVA, iar durata de implementare a investitiilor este evaluata intre 24 si 36 de luni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter