RO EN
Coșul este gol

CFR: RailWorks - contract de 680 milioane euro pentru modernizare linie Apata-Cata

CFR SA a desemnat oferta castigatoare a licitatiei pentru modernizarea subsectiunii Apata – Cata, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei de cai ferate, dat recent publicitatii.
La 31 octombrie 2019, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a finalizat si emis raportul de reevaluare a ofertelor depuse la procedura de licitatie publica pentru modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pe subsectiunea 2 Apata - Cata, aflata pe sectiunea Brasov - Sighisoara, castigatoare fiind desemnata oferta depusa de asocierea RailWorks.
Oferta financiara depusa de asocierea RailWorks are valoarea de 2.723.081.259,87 de lei (fara TVA), contractul de achizitie publica urmand a fi incheiat si semnat de ambele parti, la finalul perioadei legale de contestatii.
Sursa de finantare pentru modernizarea subsectiunii Apata - Cata, in lungime totala de 28,2 km, este asigurata de Comisia Europeana, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), in proportie de 81,74%, iar cofinantarea, in proportie de 18,26%, se asigura de la bugetul de stat.
„Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulatie de 160 km/h, pentru trenurile de calatori, iar contractul prevede o gama variata de lucrari de infrastructura si suprastructura feroviara - terasamente, linii CF, consolidari de poduri, podete, constructii de tuneluri si viaducte, pasaje superioare -, lucrari de electrificare si energo-alimentare, telecomunicatii, semnalizare, fibra optica, instalatii electrice etc.”, a declarat seful serviciului comunicare al CFR SA, Oana Branzan.
Prin programele de investitii implementate si derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunare, compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare, prin imbunatatirea calitatii transportului, sporirea vitezei de circulatie la 160 km/h pentru trenurile de calatori si la 120 km/h pentru trenurile de marfa, dezvoltarea relatiilor comerciale cu operatorii de transport si, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.
***
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA - companie care administreaza infrastructura feroviara publica - desfasoara o activitate de interes public si contribuie la libera circulatie a persoanelor, marfurilor si a bunurilor in interiorul tarii si peste granita, in conditii ecologice, eficiente si de siguranta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter