RO EN
Coșul este gol

CC amendeaza 4 firme pentru trucarea licitatiilor pentru indicatoare rutiere

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 3.182.184 lei (aprox. 667.000 euro) patru companii pentru trucarea unor licitatii privind achizitionarea de indicatoare rutiere si/sau lucrari de marcaje rutiere.
Amenzile au fost aplicate astfel:
- Vesta Investment SRL - 725.267 lei;
- Helvespid SRL 21.843 lei;
- Loial Impex SRL - 1.504.279 lei;
- Girod Semnalizare Rutiera SRL - 930.795 lei.
Investigatia Consiliului Concurentei a vizat atat licitatii publice, organizate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau alti administratori de drumuri (consilii locale, de exemplu), cat si licitatii private, organizate de antreprenorii de lucrari de reabilitare/modernizare/constructie de drumuri publice, care erau obligati sa asigure si semnalizarea rutiera.
Astfel, in cadrul investigatiei declansate in anul 2017, autoritatea de concurenta a constatat existenta a doua intelegeri anticoncurentiale, ce au avut ca scop eliminarea concurentei prin coordonarea comportamentului companiilor in cadrul licitatiilor publice si/sau private.
Vesta Investment SRL, Helvespid SRL si Loial Impex SRL au facut schimb de informatii sensibile concurential si si-au adaptat comportamentul in contextul participarii la licitatii, fie ca ofertanti individuali, fie ca membri ai unei asocieri, astfel incat sa nu se concureze intre ele. Eliminarea concurentei a condus la atribuirea contractelor pentru indicatoare rutiere si/sau lucrari de marcaje la preturi mai mari, in perioada 2010-2017.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter