RO EN
Coșul este gol

MDRAP: Intensificare a programului de investitii pentru EURO 2020

Toate asumarile guvernamentale facute in dosarul de candidatura pentru organizarea Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020) sunt indeplinite in proportie de 95%, a declarat, in cadrul unei conferinte sustinute la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - MDRAP, fostul jucator de fotbal Gheorghe (Gica) Popescu, actualmente, consilier onorific al premierului.
„Suntem in masura sa anuntam indeplinirea altui obiectiv asumat in dosarul de candidatura de catre Guvernul Romaniei pentru organizarea Campionatului European 2020. Anuntam startul lucrarilor la 150 de baze sportive de marime naturala, de marime mare. In dosarul de candidatura ne-am asumat construirea a 400 de terenuri de sport cu dimensiuni mici, insa, dupa o consultare cu Federatia Romana de Fotbal (FRF), am ajuns la concluzia ca este important pentru dezvoltarea fotbalului din tara noastra sa facem 150 de terenuri de dimensiuni normale. Am facut o lista impreuna cu FRF, tinand cont de programul de dezvoltare a fotbalului romanesc pe care il are federatia. Am facut 175 de solicitari catre localitatile care au fost alese pentru a se construi aceste terenuri, din cele 175 am primit 135 de documentatii, din care 92 sunt in regula. Noi speram ca in perioada urmatoare si celelalte pana la 135 sa fie terminate, iar lipsurile sa fie completate”, a subliniat Gheorghe Popescu, intr-o conferinta sustinuta miercuri, 10 iulie 2019, impreuna cu vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Consilierul onorific al prim-ministrului Guvernului Romaniei a adaugat ca localitatile care nu au depus toate documentele aferente solicitarilor guvernamentale vor trebui sa prezinte extrase de carte funciara si sa puna la dispozitie suprafata necesara constructiei unor asemenea baze sportive, respectiv cel putin 13.000 de metri patrati.
„Pe langa cele 150 de terenuri de marime naturala, care sper sa fie folosite de catre Federatia Romana de Fotbal in acest program de dezvoltare pe care il are de indeplinit, s-au mai solicitat inca 125 de baze mici, pe care dorim sa le facem in scoli. Din cele 125 de solicitari, am primit raspuns pozitiv de la 97 de localitati, 71 de documentatii sunt in regula, speram ca in perioada urmatoare si celelalte sa fie completate si sa putem demara programul. De asemenea, au mai fost prevazute in acest program 7 terenuri pentru sportivii nevazatori, solicitate de catre FRF, trei au fost in regula, dar celelalte nu se vor realiza, intrucat cei solicitati nu au dorit sa construiasca aceste terenuri”, a explicat consilierul onorific al premierului, care si-a exprimat si convingerea ca proiectul demarat va ajuta la cresterea performantei in fotbal.
„Eu sunt convins ca acest program cu 150 de terenuri de marime naturala vor ajuta enorm performanta de la noi din tara si FRF le va folosi in programul de dezvoltare cat mai bine, astfel incat, in urma acestui program, sa avem cat mai multi jucatori care sa vina pentru echipele nationale. Cu indeplinirea acestui obiectiv, eu, care coordonez proiectul EURO 2020, vreau sa va anunt ca in proportie de 95% au fost indeplinite toate asumarile guvernamentale pe care le-am facut in dosarul de candidatura”, a precizat Gica Popescu.
Acesta a aratat ca a mai ramas un singur obiectiv de indeplinit, legat de modernizarea Aeroportului Baneasa. Documentatia in acest caz este incarcata in cadrul SEAP/ SICAP si se asteapta oferte, a adaugat consilierul onorific al prim-ministrului.
„In momentul in care si acest obiectiv va fi indeplinit, eu va spun ca in proportie de 100% toate asumarile pentru proiectul EURO 2020 vor fi indeplinite”, a concluzionat Gica Popescu.
Program pentru baze sportive, in valoare de 300 de milioane de euro
Luand cuvantul in cadrul conferintei, vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a facut o serie de precizari legate de programul privind constructia bazelor sportive.
„Cele 400 de baze, de terenuri de sport, de fapt, 150 mari si 100 mici, au o valoare estimata de 298 de milioane de euro, practic, 300 de milioane de euro reprezinta efortul bugetar. Timpul de executie la baza sportiva mare este de 9 luni, asa cum a fost asumat prin caietul de sarcini, la baza sportiva mica se lucreaza 6 luni, astfel incat, imediat ce vom centraliza si urmatoarea tura de propuneri si de solicitari pe care am facut-o in teritoriu, se vor organiza licitatiile grupate pe zone, astfel incat anul viitor sa avem foarte multe din aceste baze sportive functionale”, a explicat ministrul de resort.
***
Intr-un comunicat al MDRAP, dat publicitatii dupa conferinta, se arata ca de realizarea celor 400 de terenuri de sport se va ocupa Compania Nationala de Investitii (CNI). Potrivit comunicatului, programul include trei proiecte-tip ce vor fi implementate: baza sportiva de tip 1, baza sportiva de tip 2 si baza sportiva de tip 2 pentru nevazatori.
„Valoarea estimata pentru baza sportiva de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, pentru cea de tip 2, de 0,40 milioane euro, iar valoarea estimata pentru o baza sportiva destinata nevazatorilor este de 57.500 de euro”, se mai arata in comunicat. Informatii suplimentare, la www.mdrap.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter