RO EN
Coșul este gol

WSP: Rezultate foarte bune in primul semestru, dupa integrarea Louis Berger

Grupul canadian de arhitectura si inginerie WSP, ce a asigurat serviciile de supraveghere a proiectarii si constructiei Arenei Nationale din Bucuresti, a realizat venituri totale brute de 4,48 miliarde USD in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada din 2018, reconfirmandu-si pozitia de lider global in domeniu. Potrivit datelor companiei, activitatea din trimestrul al doilea a inregistrat acelasi ritm ca in primele trei luni, veniturile totale majorandu-se cu 14,1%, pana la 2,31 miliarde USD.
La finele lunii iunie 2019, grupul WSP avea un portofoliu de contracte evaluat la 7,95 miliarde USD, echivalentul a peste 10 luni de venituri, fiind cu 1% peste nivelul inregistrat la sfarsitul lunii martie 2019 si cu 18,6% mai mare decat cel raportat la finele lunii iunie 2018.
O contributie favorabila la rezultatele din primul semestru al acestui an a avut-o achizitia si integrarea Berger Group Holdings (Louis Berger), holding cu care WSP a colaborat in mai multe proiecte de-a lungul timpului, inclusiv in constructia Arenei Nationale din Bucuresti. Conform raportului WSP, Louis Berger a consemnat, la randul sau, o prima jumatate de an foarte buna, cu o crestere puternica a veniturilor nete. Tranzactia de preluare a fost incheiata in decembrie 2018.
"Pe baza rezultatelor din primele sase luni ale acestui an, suntem increzatori ca ne vom atinge toate obiectivele setate pentru 2019", a precizat Alexandre L'Heureux, presedinte si CEO al WSP.
In Romania, grupul canadian este activ prin subsidiara WSP Romania Engineering, companie ce a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 18,12 milioane de lei, in crestere cu 15,4% fata de nivelul anului anterior, avand 114 angajati, potrivit datelor publice.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter