RO EN
Coșul este gol

TESSERACT estimeaza dublarea cifrei de afaceri din 2021, la doua milioane euro

Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectura din Romania specializat in proiectare medicala si unul dintre putinele de acest tip din Europa Centrala si de Est, estimeaza dublarea cifrei de afaceri la final de 2021 fata de 2020, cand a inregistrat un volum de business de aproape un milion de euro. Cresterea vine pe fondul cererii ridicate in special din segmentele medical si logistic, care au accelerat in plina pandemie.
In perioada pandemiei si in directa legatura cu necesitatile generate de aceasta, arhitectii Tesseract au proiectat atat spitale modulare, pentru tratamentul pacientilor cu Covid-19 sau unitati de triaj pacienti (peste 23.000 mp de scheme functionale pentru spitale modulare, cu 146 de paturi in total), cat si interventii in spitalele existente, pentru adaptarea lor la circuitele impuse de pandemie, reconfigurari de cladiri cu diverse functiuni in spatii medicale, in special in privat, in contextul in care spitalele publice nu au mai putut prelua alte afectiuni in afara de Covid-19 sau realizarea de recompartimentari pentru spatii de laboratoare de analize medicale care au integrat in componenta lor si serviciul de testare PCR sau laboratoare nou construite.
"In domeniul medical, pandemia a accelerat luarea unor decizii de investitii (atat in sectorul privat cat si in cel public). De asemenea, un sector activ a fost si cel al cladirilor industriale si logistice. Pe perioada starii de urgenta si a pandemiei, consumul s-a axat pe productia locala si pe comenzile online, au aparut noi linii de productie, distributia a crescut si investitiile au continuat. In special in domeniul logistic vedem o activitate intensa - suntem mult in urma unor tari precum Polonia, Ungaria sau Austria, iar modificarea modelelor de consum prin accelerarea e-commerce a crescut nevoia de spatii logistice si industriale moderne, care sa acopere toate zonele tarii", spune arh. Raluca Soaita (foto), fondatoarea Tesseract Architecture.
 
 
Sectorul medical privat este unul foarte activ, apreciaza arhitectii Tesseract, multi dintre operatorii mari privati de sanatate extinzand sau consolidand in aceasta perioada portofoliile de cladiri si clinici. "Pentru o perioada, au fost singurii care au preluat si alte probleme in afara de pacientii cu Covid-19. In acelasi timp, chiar si in domeniul de sanatate privat, oferta este mult subdimensionata fata de nevoi. Cererea pentru servicii de proiectare a crescut, iar noi proiectam atat cladiri noi pentru clinici si spitale private, cat si extinderi ale unor spitale existente, reconfigurari/ reconversii ale unor cladiri cu alta destinatie in spatii medicale, amenajari interioare, s.a.", completeaza arh. Raluca Soaita.
Alaturi de dublarea cifrei de afaceri, studioul Tesseract Architecture isi extinde si echipa, care a crescut cu 10 noi membri fata de vara anului 2020. Alaturi de arhitectii seniori, din echipa studioului fac parte si epidemiologi, specialisti in echipamente medicale, experti financiari s.a.
*** 
Studioul de arhitectura Tesseract este proiectantul celui mai amplu proiect recent de spital din Romania - Spitalul Marie Curie, primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma si semneaza de asemenea doua mari spitale judetene in lucru in acest moment - spitalele judetene de la Focsani si Sibiu.
Cel mai mare dintre proiectele in derulare este proiectul Spitalului Judetean Sibiu, o cladire noua de spital cu 895 paturi, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 120.000 mp si un buget de executie estimat la aproape 500 de milioane de euro. La inceputul lunii august, spitalul a obtinut autorizatia de construire, iar pana la sfarsitul anului va fi finalizat proiectul tehnic.
Un interviu pe larg cu Raluca Soaita poate fi citit in Agenda Constructiilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter