RO EN
Coșul este gol

Manelli Impresa: Portofoliu de contracte de 2 miliarde euro, la finalul acestui an

In cei peste 50 de ani de activitate, Manelli Impresa a devenit un punct de referinta in managementul contractelor de constructii datorita experientei acumulate pe santiere si numeroaselor lucrari la care a participat, potrivit opiniei ing. Ruggero Giuseppe Castrignanò, director tehnic la Manelli Impresa SpA, exprimate cu prilejul participarii sale la conferinta "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", ce a avut loc in luna noiembrie la Bucuresti. Compania are in plan extinderea pe piata de proiectare si constructii din Romania. La nivel de grup, compania detine un portofoliu de proiecte evaluate la peste doua miliarde euro, la finalul anului 2023.
"In Romania, suntem prezenti din anul 2015, prin intermediul companiei Manelli SRL, iar in Bucuresti se afla si sediul diviziei internationale a Manelli Impresa SpA. De asemenea, in Romania mai avem o sucursala la Timisoara. Printre proiectele majore in care suntem implicati, la nivel international, se afla constructia caii ferate Palermo - Catania - Tratta Dittaino - Catenanuova, cu o valoare de investitie de 235,7 milioane de euro (cota Manelli) si termen de finalizare stabilit in 2027, precum si constructia ansamblului rezidential My City, in Bari, investitie de 70 de milioane de euro cu termen de finalizare stabilit in 2025. In 2022, valoarea totala a productiei Manelli s-a situat la 225 milioane de euro, aproape dublu fata de nivelul de 115 milioane euro realizat in 2021, in timp ce portofoliul de proiecte a depasit pragul de doua miliarde euro la finalul acestui an. In Romania, am participat la modernizarea si extinderea Centrului Cultural «Constantin Brancusi» din Craiova, proiect finalizat in 2022. Prin acest proiect s-a dorit si realizat crearea unei infrastructuri de agrement turistic. Din punct de vedere constructiv, a fost creat un pavilion subteran multifunctional, cu spatii interactive destinate turistilor, cu un semnal urban suprateran din sticla, ce ocupa zona de sud a terenului. Semnalul suprateran de sticla este, din punct de vedere volumetric, o prisma cu baza patrata, fiind amplasat deasupra spatiului expozitional subteran si sustinut, in subteran, de pile de beton armat. In interiorul lui au fost construite, din sticla, imagini ale «Ovoidului» si «Pasarii Maiestre»", a declarat ing. Ruggero Giuseppe Castrignanò, in cadrul conferintei bilaterale.
***
Conferinta de follow-up a misiunii 2022 pentru infrastructuri ICE-OICE-ANCE-ANIE in Romania, intitulata "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", s-a desfasurat la Bucuresti la mijlocul lunii noiembrie 2023 si a fost organizata de ITA - Agentia Italiana de Comert Exterior, cu coordonarea Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania si Confindustria Romania. Douazeci de companii italiene, o parte din ele deja operative in Romania, au purtat un dialog deschis cu societatile si asociatiile romanesti active in domeniul structurilor sanitare. Delegatia italiana a fost condusa de Vincenzo Ercole Salazar Sarsfield - Coordonatorul pentru promovarea in strainatate a sectorului infrastructurii si marilor proiecte, din cadrul Ministerului Italian pentru Afaceri Externe si Cooperare Internationala, si coordonata de asociatiile italiene de referinta, ANCE - Asociatia Italiana a Societatilor de Constructie, OICE - Asociatia Organizatiilor Italiene de Inginerie, Design, Arhitectura si Consiliere Tehnico-Economica si ANIE - Federatia Italiana a Companiilor din Sectorul Electronic si Electrotehnic. Publicatia Agenda Constructiilor a fost partener media al evenimentului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter