Leviatan Design este un exponent al ingineriei moderne, bazate pe cunostinte tehnice temeinice, care sunt valorizate prin implementarea exacta si imbunatatirea continua a solutiilor dedicate de ultima generatie din industria constructiilor.
"Suntem o echipa de profesionisti formata din arhitecti, ingineri de instalatii si specialisti in realizarea de structuri, manageri de proiect etc., care asigura o inalta calitate proiectelor pe care le dezvolta. Obiectivele noastre principale sunt reprezentate de furnizarea unor servicii personalizate, precum si a unor solutii sustenabile si inovatoare pentru clienti. Liantii principali care ne unesc sunt pasiunea pentru ceea ce concepem, creativitatea, atentia, dedicarea si calitatea serviciilor prestate. Întreaga noastră activitate este ghidată de mottoul «Mind Matter!», care se referă la dimensiunea triptica a activitatii noastre. Si anume, in primul rand, produsul nostru este materia mintii, fiind generat de capabilitatile ECHIPEI, in al doilea rand, abordarea noastra catre client se bazeaza pe respect si preocupare, iar in al treilea rand, evidentiem grija pentru mediul creat, construit", declara Gabriel Marcu, Director Tehnic al companiei.
Digitalizarea - instrumentul principal prin care se asigura dezvoltarea
Activitatea Leviatan Design a demarat in 2012, iar in cei noua ani care au trecut de atunci firma s-a diferentiat pe piata locala a constructiilor prin capacitatea sa uriasa de ADAPTARE, sustinuta ferm de digitalizare si tehnologizare - factori cu un puternic impact asupra dezvoltarii accelerate din perioada respectiva.
"Am proiectat si construit obiective in majoritatea judetelor tarii, acoperind aproape intregul teritoriu national. Lucrarile noastre sunt diverse si constau in unitati medicale si militare, cladiri educationale, rezidentiale si de birouri, aportul Leviatan Design acoperind toate fazele de proiectare, de la studiile de fezabilitate si autorizatiile de constructie, pana la proiectele tehnice", mai arata expertii companiei.
Adaptarea la noua paradigma tehnologica, specifica celei mai recente revolutii industriale cunoscuta generic sub denumirea Industry 4.0, a fost posibila prin ghidarea activitatii in functie de noile instrumente IT. Astfel, toti proiectantii din cadrul societatii lucreaza cu aplicatii avansate de constructii si inginerie arhitecturala furnizate de Autodesk - Revit, Naviswork, Advance Steel si PowerPack addons de la Graitec, Enscape. Pentru analizele structurale se folosesc aplicatiile Etabs, Advance Design, iar pentru partea de instalatii (reprezentand ventilatie, conducte si electricitate) este utilizat Magicad. De asemenea, platforma avand initial denumirea BIM 360, devenind astazi Autodesk Construction Cloud, este mediul comun de date prin care se partajeaza si stocheaza informatiile de care au nevoie membrii echipei in orice moment, precum si documentele legate atat de procesele de proiectare, cat si de cele de executie. Proiectele Leviatan Design sunt realizate exclusiv in sistem 3D, fiind redus, in mod considerabil, riscul aparitiei erorilor in proiectare si executie. Astfel, produsul final rezultat in urma eforturilor respective se plaseaza la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru procesul de proiectare parametrica si automata este folosit Dynamo Studio, iar comunicarea dintre membrii echipei se realizeaza prin intermediul Teams & Microsoft, ce asigura un contact permanent intre specialistii firmei, indiferent de locul unde acestia se afla - la birou, pe santier sau la propriul domiciliu.
Servicii integrate de proiectare
Indiferent daca este vorba despre proiecte simple sau unele cu un grad mare de complexitate, Leviatan Design ofera clientilor sai avantajele nete asigurate de serviciile integrate de:
proiectare arhitecturala si inginerie structurala;
- proiectare a instalatiilor sanitare, termice, de ventilatie si electrice;
- expertize tehnice si audit energetic;
- proiectare a lucrarilor de consolidare, reabilitare si modernizare a constructiilor existente;
- optimizare de proiecte;
- S.P.F (studiu de prefezabilitate), S.F (studiu de fezabilitate), D.A.L.I (documentatia de avizare a lucrarilor de interventii), D.T.A.C (documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire), D.T.O.E (documentatia tehnica pentru organizarea executiei), D.T.A.D (documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de demplare), P.T.D.E (proiect tehnic si detalii de executie);
- management si implementare de proiect;
- consultanta si asistenta tehnica;
- propuneri financiare si tehnice;
- achizitii.
"Ne mandrim cu faptul ca reusim sa aducem impreuna materia si mintea pentru o evolutie constanta si sanatoasa! Eforturile noastre, atat in interiorul companiei, cat si in afara ei, sunt orientate spre pozitionarea pe termen lung a acesteia, in topul firmelor de profil. Incercam ca, prin respect, determinare si integritate, prin excelenta si profesionalism, prin accentul pe care il punem pe sustenabilitate, prin egalitatea de sanse, prin cooperare si focalizare pe elementele esentiale, sa ne consolidam pozitia competitiva si sa devenim furnizori preferati pentru proiecte de inalta calitate", subliniaza conducerea Leviatan Design.
Comunitate si educatie, sustenabilitate si digitalizare
La nivelul comunitatii, compania este profund implicata in programe educationale de stagiatura si practica de specialitate, in colaborare cu universitatile de profil din Romania, cum ar fi Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si Universitatea Politehnica Timisoara (UTP). "Prin respectiva abordare dorim sa insuflam studentilor simpatie pentru profesiile din domeniul constructiilor si sa transmitem acestora o parte din know-how-ul expertilor firmei", mai spun reprezentantii companiei. De asemenea, Leviatan a avut oportunitatea de a prezenta, in cadrul cursurilor de specialitate ale UTCB, ale Universitatii de Vest din Timisoara sau ale Academiei Tehnice Militare, metodologiile proprii de implementare practica a conceptelor BIM, pe tot procesul de realizare a proiectelor.
Referindu-se la viitor si la accentul tot mai puternic pus pe sustenabilitate, Gabriel Marcu directorul tehnic al Leviatan Design, afirma: "Anticipam ca, in domeniul constructiilor, respectiv, in zona de proiectare, in perioada urmatoare vom asista la o tendinta de crestere, mai ales daca luam in considerare perspectiva alocarii unor fonduri importante prin programele europene si nationale de rezilienta si recuperare, precum si cererea tot mai mare de investitii in infrastructura si in spatiul construit. Desigur, vor exista anumite provocari legate de forta de munca specializata, mai ales avand in vedere faptul ca Romania se confrunta cu o lipsa acuta de ingineri, arhitecti si specialisti in domeniul constructiilor, cauzata de interesul scazut al generatiilor tinere pentru aceste domenii si de fenomenul accentuat de migrare catre sectorul IT. Noi privim cu optimism in viitor, intrucat provocarile mentionate anterior, la care se adauga rolul de catalizator al pandemiei pe care l-a avut in procesul de modernizare a bransei, vor duce la ridicarea nivelului tehnologic si, implicit, la cresterea calitatii si competitivitatii in constructii. Compania noastra a anticipat aceste tendinte inca din urma cu doi ani, cand a inceput procesul de automatizare a procesului de proiectare si asistenta tehnica. Actualmente, am implementat in proportie de 80% procesele BIM ca parte inerenta a fluxului de realizare a proiectelor si continuam atat prin utilizarea practica a tehnologiei VR (Realitate Virtuala) pentru coordonarea proiectelor, cat si a tehnologiilor de ultima generatie, Mixed Reality si Augmented Reality, in procesul de asistenta tehnica si coordonare in timp real, in santiere. De asemenea, pentru sporirea nivelului de calitate si reducerea timpului de
realizare si predare, utilizam instrumente ce permit realizarea de proiecte Digital Twin. Acordam un interes special si major utilizarii acestor instrumente de ultima ora, pentru a facilita clientului ca, in faza de exploatare, sa aiba la dispozitie proiecte sustenabile, care sa permita folosirea simpla si intuitiva a solutiilor de Facility Management si Smart Buildings/Smart City, in vederea reducerilor costurilor de exploatare si a consumului de energie - aspecte care, conform estimarilor actuale, vor constitui, in mod uzual, aproximativ 90% din costul total al cladirilor, atat cel din faza de investitie, cat si din cea de exploatare. Toate cele mentionate anterior reprezinta o parte integranta a propriei strategii, ce vizeaza atingerea obiectivului de a livra cladiri si proiecte inteligente si inteligent proiectate, care sa respecte standardele actuale de sustenabilitate nZEB (nearly Zero Energy Building) si viitoarele norme ZCB (Zero Carbon Building) - singurele ce vor avea capacitatea de a asigura o dezvoltare durabila a umanitatii, pe termen lung".
PROIECTE DE REFERINTA