RO EN
Coșul este gol

ING Proiect Management s-a consolidat pe piata serviciilor de proiectare structurala

ING Proiect Management (ING PM), companie de arhitectura, inginerie si consultanta, si-a consolidat pozitia in domeniul proiectarii structurale, ce este realizata de acum prin intermediul diviziei ING Proiect Structural, inaugurata recent. Dezvoltarea divizei distincte de proiectare structurala a contribuit la evolutia foarte buna a companiei in 2022 si in prima parte a acestui an, atragand noi proiecte si clienti.
"Estimam ca in 2023 vom continua sa inregistram o crestere a activitatii noastre, bazata pe relatiile solide cu clientii existenti si pe atragerea de noi parteneri si proiecte. Pentru perspectiva anilor 2024-2025, avem in plan sa ne consolidam pozitia pe piata si sa continuam sa ne extindem, adaptandu-ne la evolutia cererii si la tendintele din industrie, cu un accent special pe implementarea de tehnologii avansate in procesele noastre de proiectare. Suntem dedicati oferirii de solutii arhitecturale si de inginerie de inalta calitate si ne asiguram ca proiectele noastre sunt realizate intr-un mod eficient si conform standardelor de calitate si siguranta in vigoare", a declarat ing. Mihai Vadan, Managing Partner al ING PM.
In perioada urmatoare, compania se va concentra pe finalizarea cu succes a proiectelor in desfasurare, pe consolidarea noii divizii de proiectare structurala si, in general, pe dezvoltarea continua a activitatii prin diversificarea portofoliului si investitii.
 
 
"Pe termen mediu, avem in plan sa diversificam portofoliul de proiecte si sa stabilim relatii solide de colaborare, atat cu clientii nostri existenti, cat si cu cei noi, in vederea dezvoltarii continue a companiei. In acelasi timp, ne dorim sa fim in pas cu inovatiile din domeniul arhitecturii si ingineriei, sa ne imbunatatim continuu competentele profesionale ale echipei si sa investim in tehnologii avansate de proiectare. Pe termen lung, obiectivul nostru este de a deveni un nume de referinta pe piata nationala, oferind servicii de inalta calitate si construind relatii pe termen lung cu clientii si partenerii nostri. Totodata, ne propunem sa contribuim la dezvoltarea sustenabila a industriei de arhitectura si inginerie din Romania si sa fim implicati in proiecte de impact social si comunitar", a explicat Mihai Vadan.
 
Cererea de proiecte ramane stabila, in ciuda cresterii preturilor
In ceea ce priveste evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii la inceputul anului 2023, ing. Mihai Vadan indica o crestere a cererii de servicii de arhitectura si inginerie, pe masura ce piata constructiilor se mentine activa in Romania.
 
 
"Proiectele de infrastructura continua sa fie in centrul atentiei, cu o accentuare pe dezvoltarea sustenabila si pe utilizarea de tehnologii avansate. Bineinteles, exista si provocari, cum ar fi cresterea preturilor materialelor de constructii si a costurilor de munca, care pot influenta viitoarele proiecte si planuri de dezvoltare. Efectele cresterilor preturilor din domeniul constructiilor se resimt si in cadrul companiei noastre. Costurile materialelor de constructii si ale fortei de munca au crescut semnificativ, ceea ce poate influenta preturile serviciilor de arhitectura si inginerie pe care le oferim. In anumite cazuri, am observat o cerere redusa pentru proiecte de constructii in contextul acestor cresteri de costuri, deoarece unii clienti pot amana sau reduce investitiile in proiecte noi. Cu toate acestea, ne-am adaptat la aceasta situatie, facand eforturi pentru a eficientiza procesele noastre interne si a cauta solutii alternative pentru a reduce impactul cresterilor de preturi asupra clientilor nostri si a mentine calitatea serviciilor noastre. Ne concentram, in continuare, pe oferirea de solutii inovatoare si valoare adaugata clientilor nostri, pentru a ne mentine competitivitatea pe piata, in ciuda acestor provocari", a mai spus Mihai Vadan.
 
 
Ca o consecinta a cresterii generalizate a preturilor materialelor de constructii si a costurilor de munca, specialistii de la ING PM au fost nevoiti sa ajusteze preturile serviciilor de arhitectura si inginerie, pentru a reflecta aceste schimbari.
"Cu toate acestea, ne-am straduit sa mentinem o abordare echitabila si competitiva in stabilirea preturilor, in concordanta cu valoarea adaugata pe care o oferim clientilor nostri si cu piata locala. In ceea ce priveste evolutia preturilor de proiectare in 2023, estimam ca acestea vor continua sa fie influentate de dinamica pietei si de evolutia costurilor de constructii, dar vom face eforturi pentru a gasi solutii optime pentru a ne mentine competitivitatea si a satisface nevoile clientilor nostri", a precizat reprezentantul companiei.
***
Compania a fost infiintata in 2013, ca o afacere de familie, de catre Mihai Vadan, impreuna cu tatal sau, avand sediul in Targoviste si birouri in Bucuresti si Sibiu. Pornit ca un business local, ING PM s-a dezvoltat rapid prin gestionarea de proiecte in toate zonele tarii, abordand, astazi, proiecte majore de infrastructura locala si regionala atat pentru constructii civile, cat si pentru drumuri sau retele edilitare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter