RO EN
Coșul este gol

EPSTEIN: Investitorii straini prefera filialele locale ale firmelor multinationale

La fel ca majoritatea industriilor din Romania, domeniul constructiilor continua sa treaca prin momente foarte dificile in prezent, este de parere Randy Tharp, Managing Director al Epstein Architecture & Engineering. Problemele sunt cauzate cu precadere de numarul redus de investitii noi angajate pe piata locala. In opinia oficialului Epstein, companiile de proiectare si constructii romanesti trebuie sa acorde mai multa atentie pentru cresterea gradului de profesionalism in ceea ce priveste asigurarea serviciilor de profil, pentru a-si multiplica sansele de a contracta noi comenzi. „Dupa cum se poate observa, majoritatea investitorilor straini nu angajeaza firmele romanesti, ci au tendinta de a lucra cu filialele locale ale companiilor multinationale (din Austria, Germania, SUA etc.) pentru elaborarea proiectelor proprii. Acesti operatori ofera un grad mai mare de profesionalism si garantia ca vor livra un proiect de calitate la timp, in cadrul bugetului stabilit initial”, precizeaza Randy Tharp. De asemenea, reprezentantul biroului de proiectare sustine ca firmele autohtone care vor sa prospere trebuie sa asigure un nivel ridicat de servicii si performanta, in conditiile in care cerintele pietei au crescut. „Operatorii care activeaza in industria de constructii trebuie sa-si imbunatateasca nivelul de performanta si calitate, in cazul in care se asteapta sa lucreze la proiecte din partea investitorilor straini in viitor”, subliniaza Randy Tharp.
 
Numeroase cladiri sustenabile din Romania sunt „verzi” numai in culoarea usilor sau a fatadei
Cererea pentru cladiri “verzi” a crescut semnificativ in ultimii ani in Romania, dupa cum sustine oficialul Epstein Architecture & Engineering, aceasta tendinta fiind determinata de preferinta investitorilor si creditorilor pentru proiectele sustenabile, de dorinta dezvoltatorilor de a diferentia imobilele cu adevarat "verzi" fata de celelalte care doar includ elemente de design sustenabil, precum si de cresterea numarului de chiriasi care solicita asemenea sedii. Cu toate acestea, Randy Tharp atrage atentia asupra faptului ca, in Romania, exista numeroase proiecte care se pretind a fi "verzi", insa acestea prezinta nuanta respectiva doar in culoarea usilor sau a fatadei. Totodata, sunt cladiri care intrunesc conditiile impuse de standardele de certificare a sustenabilitatii, dar pentru care beneficiarii pur si simplu nu au solicitat certificarea. Specialistul evidentiaza avantajele unui imobil „verde”, care incorporeaza caracteristici ce economisesc energie si consum de apa si ofera un mediu de lucru mai sanatos, productiv si placut. “Toate acestea contribuie la reducerea costurilor de mentenanta, la sporirea productivitatii muncii, la mai putin absenteism si la o serie de alte efecte secundare care genereaza costuri masurabile mai mici si beneficii pentru proprietarii si utilizatorii acestui tip de imobile”, conchide reprezentantul Epstein Architecture & Engineering. Informatii suplimentare, la www.epsteinglobal.com.ro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter