RO EN
Coșul este gol

Concept Structure - ingeniozitate in lumea statica a structurilor de rezistenta

Dincolo de aspectul unei cladiri, de frumusetea arhitecturii sale si chiar de gradul de confort, o cladire trebuie sa fie sigura. Concept Structure este o companie specializata in proiectare structurala, cu o experienta de 14 ani in domeniu, perioada in care a reusit sa gaseasca acele concepte structurale prin care cladiri cu arhitectura deosebita sa poata fi realizate in conditii de maxima siguranta, fara compromisuri. Compania a avut o ascensiune spectaculoasa pe piata de constructii, in cei 14 ani de activitate realizand aproape 1.000 de proiecte, cu o suprafata cumulata de circa un milion de metri patrati, reprezentand mai ales investitii private, cladiri emblematice pentru noua generatie de constructii moderne. Evolutia firmei s-a dovedit a fi una organica, incepand cu o echipa restransa de ingineri si ajungand, astazi, la 47 de angajati. Dupa cum spun chiar fondatorii companiei si o confirma proiectele realizate, Concept Structure se bazeaza pe creativitate, analiza, responsabilitate si multa ingeniozitate pentru a oferi structuri interesante si eficiente, prin toate departamentele pe care le inglobeaza.
 
Proiecte de la A la Z
Concept Structure realizeaza proiectele de la zero, de la dezvoltarea unei idei si a unui concept, pana la executie. "Pretuim viziunea arhitectilor nostri si o incorporam in inovatia noastra. Indiferent de proiect, am reusit sa gasim solutii eficiente si sa livram proiectele, respectand in acelasi timp bugete stranse si termene limita agresive", spune ing. Cristian Nastase, partener fondator al Concept Structure. Aceste aspecte sunt confirmate de crearea unor parteneriate deja de lunga durata cu dezvoltatori, antreprenori si arhitecti care revin la serviciile companiei si pentru noile lor proiecte.
 
 
In prezent, societatea este implicata in proiecte de anvergura alaturi de unii dintre cei mai mari dezvoltatori, constructori si companii de arhitectura de pe piata locala, precum: Forte Partners, AFI Europe, Speedwell, Tiriac Imobiliare, Gran Via Romania, Nepi Rockcastle, Prime Kapital, BTD Construct, Bog’Art, Consola Grup, Heberger, Westfourth Architecture, Architect Service, ADN Birou Arhitectura, Artline, Studio 10M si multi altii. "Practic, pentru ca in acest moment in birou proiectam si asistam tehnic aproximativ 990.000 mp construiti, ne asiguram de unitatea si eficienta proiectelor rezultate, pentru ca, asa cum a spus Marin Preda, «experienta este sursa cunoasterii». Fie ca este o cladire inalta sau un muzeu, un teatru sau un cheu maritim, o structura comerciala sau un complex rezidential, toate se regasesc deja in portofoliul nostru. Abordam fiecare proiect cu o nota unica si personala, pentru a satisface atat perspectivele arhitecturale, cat si pe cele economice", precizeaza reprezentantul Concept Structure.
Compania este condusa de patru parteneri: ing. Cristian Nastase - partener fondator, ing. Teodor Matei - partener principal si ing. Radu Geangus si ing. Ovidiu Chitu - parteneri asociati, si organizata in patru departamente de lucru, respectiv Departamentul de geotehnica si fundatii speciale (condus de ing. Cristian Radu), Departamentul de structuri din beton armat (reprezentat de ing. Radu Geangus, ing. Ovidiu Chitu, ing. Paul Danilov si ing. Dan Dumitrescu), Departamentul de structuri metalice (condus de ing. Alexandra Dumitrescu) si Departamentul de asistenta si urmarire tehnica a santierelor.
 
 
"O unealta folosita in procesele de proiectare cu impact in digitalizarea societatii o constituie baza de date creata pentru eficientizarea si armonizarea proiectelor noastre. In baza de date se regasesc anii de experienta acumulati prin extragerea si uniformizarea consumurilor de materiale, dar si a geometriilor asimilate in proiectele noastre pentru elementele din beton armat, in functie de tipologia structurilor: office, rezidential, industrial", a conchis fondatorul Concept Structure.
 
Experienta, cel mai bun profesor
Incepand cu vara anului 2017, Concept Structure a inceput un program de colaborare cu Universitatea Tehnica de Constructii (UTCB) si AICPS cu scopul integrarii studentilor in piata muncii, mai exact un program de tip internship. Acesta a evoluat de la doi studenti, in primul an, pana la 10 in anul 2021, compania fiind pregatita sa integreze pana la 15-20 de studenti in anul 2022.
 
 
"Acest program a devenit principalul motor de recrutare in biroul nostru, abordand o strategie de integrare si pregatire a inginerilor fara experienta, in detrimentul recrutarii directe a specialistilor cu experienta, care s-a dovedit, in timp, ineficienta pentru compania noastra. Din punct de vedere tehnic, colegii coordonatori ai acestui program, condusi si reprezentati de ing. Dan Dumitrescu, au reusit sa puna la punct un program de pregatire astfel incat, pentru o perioada de 4 saptamani, studentii sa poata intelege, intr-un mod foarte succint, fiecare etapa a unui proiect, pornind de la contractare si pana la punerea in opera a proiectului in santier", a explicat Cristian Nastase.
In cadru programului exista atat ateliere de proiectare, cat si vizite in santier, dar si prezentari si viziuni ale inginerilor cu experienta din cadrul biroului. Universitatea sustine acest tip de program prin acceptarea acestuia ca practica in cadrul programei scolare, astfel studentii obtinand un beneficiu in plus. Dupa terminarea programului de pregatire, studentii au posibilitatea sa continue colaborarea cu biroul de proiectare Concept Structure pana la terminarea studiilor, prin alocarea unor ore de vizita saptamanale, dar, bineinteles, fara afectarea calitatii procesului de educatie. Acestia au, astfel, posibilitatea sa se angajeze in cadrul echipei imediat ce obtin diploma de inginer.
 
Premiere in industria de constructii
Printre cele mai mari proiecte realizate de companie in ultima perioada se afla cladirile de birouri U Center (2 si 3), Miro Offices, Matei Millo, Tandem Offices, ansamblul rezidential Crown Towers si etapa a doua a complexului Stejarii, dar si proiecte publice, precum teatrul Favorit si infrastructura santierului naval VARD Tulcea. Toate solutiile de proiectare structurala sunt realizate utilizand cele mai noi tehnologii, cu materiale ce detin certificate de calitate in conformitate cu normele in vigoare si agrementate. Solutiile propuse sunt adaptate fiecarui proiect in parte si reprezinta rezultatul a mii de ore de munca, masuratori, calcule si colaborari, pentru elaborarea si constructia de proiecte sigure si confortabile.
Pentru amplul proiect al Reconversiei Santierului Naval Vard Fincantieri, ce a necesitat investitii de peste 100 de milioane de euro, compania a fost premiata de Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS). Punctul culminant in cadrul reconversiei s-a concretizat in realizarea unei platforme maritime din beton armat executata integral in bazinul Vard sub incidenta apei din bazinul de lansare a navelor, platforma pe care se vor lansa nave cu o greutate de pana la 24.000 de tone. Instalarea unei macarale de tip Goliath cu o capacitate de 700 de tone, inaltime de 100 ml si deschidere de 90 ml a condus echipa de proiectare catre diferite tipuri de solutii, care vor permite functionarea santierului naval pe perioada de desfasurare a lucrarilor de modernizare, in ciuda complexitatii conditiilor structurale si geotehnice, precum si ale incarcarilor generate de echipamente. Macaraua descarca separat, cu primul reazem pe o zona aflata pe amplasamentul format din pachete de pamanturi necoezive, aluvionare, cu caracter puternic compresibil, iar celalalt reazem direct in bazinul de lansare a navelor, prin intermediul unor piloti cu diametrul de 1.200 mm cu fisa de 40 ml lungime.
 
 
O premiera in industria constructiilor a fost, de asemenea, creditata catre Concept Structure pentru proiectul de birouri Miro Offices, dezvoltat de Speedwell in zona Baneasa. Pentru prima data in cadrul unei constructie de tip civil, in Romania, a fost folosit betonul de inalta rezistenta, reprezentat prin clasa C60/75, folosit pentru zona tuburilor din beton armat. Antreprenorul general al lucrarii, compania Bog’Art, a utilizat aproximativ 1.100 mc de beton C60/75, cu impact direct in:
  • durabilitatea constructiei: capacitatea ridicata a compresiunii betonului;
  • protectia mediului: cresterea duratei de la 50 la 100 de ani prin sustenabilitate;
  • reducerea timpului de executie: sectiuni reduse ale elementelor din beton, cu impact direct in aria utila inchiriabila;
  • flexibilitate: capacitatea betonului obtinut poate conduce catre executia unor lucrari arhitecturale de arta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter