RO EN
Coșul este gol

ALPHA STUDIO: Planificarea urbana trebuie sa fie eficienta si sa aduca profit

Ineficienta administratiei publice si lipsa planificarii urbane impiedica, in prezent, dezvoltarea oraselor, in opinia arhitectului Vlad Cavarnali, partener asociat al biroului de proiectare Alpha Studio si membru al Comisiei Tehnice de Arhitectura si Urbanism a Municipiului Bucuresti. "Am fost dezamagit de sistemul public care nu lucreaza deloc, iar planificarea la nivel urban este inexistenta, in contextul in care aceasta ar trebui sa fie eficienta si sa aduca profit. Orasele trebuie sa genereze valoare adaugata, prin gestiunea inteligenta a teritoriului. In Romania, insa, se cheltuie ineficient. Proiectele ar trebui sa creeze alte proiecte, piete, industrii in lant, conectate, dar arhitectii nu au de lucru. Acestea sunt principalele probleme intalnite in aproape toate orasele tarii", a precizat specialistul.
Alpha Studio este una dintre cele mai mari firme de arhitectura din Romania, aflandu-se de mai multi ani in topul primelor 50 de birouri specializate, ordonate in functie de cifra de afaceri. Printre proiectele emblematice in realizarea carora s-a implicat, se afla ansamblurile de birouri Bucharest Business Park, Baneasa Business Technology, BVB Business Center, centrele comerciale Univers All si Liberty Center, precum si complexuri rezidentiale, hoteliere si industriale din Capitala. Printre cele mai recente lucrari la care participa firma se afla proiectarea "Autostrazii suspendate" din Bucuresti, investitie evaluata la 1,3 miliarde euro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter