RO EN
Coșul este gol

AICPS: Verificatorii de proiecte, elimitati din sistemul calitatii in constructii?

Proiectul CATUC, aflat in circuit de avizare interministerial, aduce modificari importante in sistemul calitatii in constructii. AICPS isi exprima opinia publica asupra propunerii de desfiintare a verificatorilor de proiecte, respectiv a introducerii certificarii obligatorie a inginerilor proiectanti. AICPS considera ca eliminarea din sistemul calitatii in constructii a verificatorilor de proiecte, decizie formulata fara vreo informare sau consultare a entitatilor ce li se adreseaza aceasta modificare, va duce in mod cert, la scaderea calitatii proiectelor in constructii, cu potentiale efecte grave economice. Masura de eliminare a verificatorilor de proiecte este introdusa precipitat si creeaza lipsa de coerenta atat in materialul proiectului de lege, cat si devieri de la principiile care au stat la baza elaborarii acestui proiect.
AICPS nu sustine masura de certificare obligatorie a inginerilor proiectanti, sustinand in mod constant certificarea cu caracter voluntar, in functie de competentele individuale.
AICPS a adresat entitatilor implicate, in acest moment in procesul de avizare a proiectului CATUC, o adresa ce indeamna la reconsiderarea acestor masuri si reformularea propunerii de lege in vederea urmaririi obiectivului fundamental ce trebuie asumat de catre legiuitor si anume cel a cresterii calitatii in constructii.
Textul adresei se regaseste aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter