Aecom Ingenieria, companie specializata in servicii de arhitectura si inginerie pentru infrastructura si constructii cu un rulaj mediu anual de 10 milioane de euro in Romania, a participat la constructia a 179 km de autostrada in tara noastra, din totalul de 332 km realizati in ultimii sase ani. Astfel, in perioada 2011-2016, societatea a participat la executia sectiunilor de autostrada Orastie-Sibiu (unde a asigurat servicii de proiectare pentru loturile 1 si 2), Lugoj-Deva (proiectare pentru loturile 1 si 2, respectiv supervizare pentru lotul 4), Timisoara-Lugoj (proiectarea lotului 2) si Deva-Orastie (supervizare). In plus, compania asigura serviciile de proiectare pentru lotul al treilea al autostrazii Sebes-Turda si elaboreaza studiile de fezabilitate pentru autostrazile Sibiu-Fagaras si Targu Mures-Ditrau, fiind implicata, totodata, in mai multe proiecte de infrastructura de mediu, dar si in domeniul privat, in constructia de fabrici si platforme industriale si in cel medical, asigurand servicii de arhitectura si consultanta in proiectul de extindere si modernizare a Spitalului de pediatrie "Victor Gomoiu", din Bucuresti.
Potrivit datelor publice, Aecom a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri neta de 45,7 milioane de lei, dupa o contractie de 9,5% fata de nivelul de 50,5 milioane de lei realizat in 2015, avand 130 de angajati.
Parte a grupul nord-american AECOM, compania este activa pe piata locala din anul 2002, prin intermediul celor doua societati achizitionate, respectiv Inocsa Ingenieria si Savant Project.
Potrivit celor mai recente date financiare, corporatia a raportat o crestere de 3% a afacerilor din trimestrul al treilea al anului fiscal 2017, interval corespunzator perioadei aprilie-iunie a.c., pana la 4,6 miliarde USD. Profitul net s-a plasat la 101 milioane USD. "Rezultatele din cel de-al treilea trimestru demonstreaza beneficiile modelului complet integrat al afacerilor pe care l-am adoptat in ultimii ani si care a generat crestere organica pentru al treilea trimestru consecutiv, noi recorduri in ceea ce priveste castigurile si portofoliul de contracte, dar si indeplinirea obiectivelor principale. Vom continua sa investim in consolidarea afacerii pentru dezvoltarea viitoare, strategie din care a facut parte si achizitia recenta a companiei nord-americane Shimmick Construction, specializata in executia de lucrari de infrastructura (n.r. tranzactie in valoare de 175 milioane USD)", a declarat Michael S. Burke, presedinte si CEO al grupului Aecom.
Din punct de vedere structural, veniturile raportate in perioada aprilie-iunie 2017 de divizia de design si consultanta (DCS) au cumulat 1,9 miliarde USD, in contextul in care profitul operational s-a redus cu 1%, in special ca urmare a impactului negativ exercitat de pretul petrolului pe principalele piete de desfacere ale companiei. In ceea ce priveste sectorul de servicii de constructii (CS), veniturile raportate de grup pentru trimestrul al treilea au ajuns la 1,8 miliarde USD, in timp ce din asigurarea serviciilor de management (MS), Aecom a obtinut incasari de 856 milioane USD.