RO EN
Coșul este gol

AECOM: Dublare a business-ului, datorita achizitiei URS Corporation

Compania Aecom, implicata in elaborarea MasterPlanului General de Transport al Romaniei prin subsidiara locala Aecom Ingenieria cu afaceri anuale de 11,4 milioane de euro, a inregistrat venituri totale de 4,2 miliarde USD in primul trimestru al anului fiscal 2015, corespunzator perioadei octombrie - decembrie 2014. Afacerile grupului nord-american au fost mai mult decat duble fata de nivelul din aceeasi perioada a anului anterior (+114%), cand a realizat 1,95 miliarde USD. "Am consemnat un rezultat operational foarte bun in primul trimestru al actualului exercitiu financiar, datorita mai ales modelului de business diversificat pe care ne bazam, dar si achizitiei URS Corporation", a declarat Michael Burke, CEO al grupului. Aecom a preluat, in luna iulie 2014, URS Corporation, companie specializata in servicii de consultanta pentru executia de lucrari de inginerie. Valoarea tranzactiei este de 4 miliarde USD. In urma finalizarii procesului de achizitie, Aecom a ajuns la un numar total de 95.000 de angajati in 150 de tari si o cifra anuala de afaceri de 19 miliarde USD.
In ultimele trei luni ale anului trecut, Aecom a incheiat contracte in valoare de 4,6 miliarde USD, cele mai importante comenzi provenind din cele doua Americi si din zona Asia-Pacific.
Din punct de vedere structural, serviciile de design si consultanta (DCS) au generat incasari de 1,9 miliarde USD (+44%), divizia de constructii a raportat venituri de 1,5 miliarde USD (+25%), iar cea de servicii de management s-a situat la 779 milioane USD (+248%).
***
La nivel national, Aecom Ingenieria s-a implicat in realizarea unor investitii publice de anvergura, cum ar fi proiectarea autostrazilor Orastie-Sibiu (loturile 1 si 2), Lugoj-Deva (loturile 1 si 2) si Timisoara-Lugoj (lotul al doilea). Totodata, din anul 2013 Aecom lucreaza la reabilitarea platformelor de stationare a avioanelor in cadrul Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" (Constanta) si la realizarea noului PUG al Capitalei, ce va fi definitivat in cursul acestui an. Aecom este prezenta in Romania din anul 2002, avand peste 160 de angajati. In 2009, societatea a achizitionat firma locala Savant Project, iar in 2010 a preluat si activele din tara noastra ale grupului spaniol Inocsa Ingenieria.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter