RO EN
Coșul este gol

ADRIAN BOLD: In Romania, arhitectul-sef este numai un semnatar de hartii

In Romania institutia arhitectului-sef nu are niciun cuvant de spus in privinta dezvoltarii oraselor, in conditiile in care inclusiv Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei este realizat de o companie privata, potrivit lui Adrian Bold, arhitectul-sef al municipiului Bucuresti. "Nu exista institutia arhitectului-sef in Romania. Aici, arhitectul-sef este semnatar de hartii si nu are nimic de spus in privinta dezvoltarii orasului. Chiar si pentru elaborarea noului PUG, este ciudat ca a fost delegata o firma privata, in loc ca acesta sa fie realizat de Primaria Municipiului Bucuresti, cu ajutorul unor studii comandate la firme private. Nu asistam, oare, la confiscarea oraselor de aceste SRL-uri?", a declarat Adrian Bold, arhitectul-sef al municipiului Bucuresti, cu prilejul unui eveniment organizat de OAR Bucuresti.
Totodata, Adrian Bold a precizat ca nu de putine ori refuzul de a aviza anumite proiecte i-a adus amenintari, procese sau «intalniri» particulare cu consilieri locali etc., pana cand arhitectul-sef cedeaza. "De cand sunt arhitect-sef, nu am vazut niciun aviz negativ de la mediu. De ce mai este nevoie de acel aviz? Observ ca se cauta o aparenta de birocratie intre institutiile statului, prin care se arunca responsabilitatea de o institutie la alta, in timp ce orasele se inunda de proiecte catastrofale", a mai spus arhitectul-sef al Capitalei.
"Ar trebui sa facem un nou sistem, daca vrem sa schimbam ceva, dar, dupa cum observ, toata lumea vrea reforma, dar fara sa se schimbe nimic. O reforma reala presupune o modificare radicala a gandirii noastre si sa includa modificari de continut", a mai spus Adrian Bold.
***
Actualul arhitect-sef al municipiului Bucuresti, Adrian Bold, ce a ocupat aceasta funtie si in perioada 1997-2008, a fost numit din nou in aceasta pozitie de catre primarul interimar Razvan Sava in primavara anului 2016, dupa ce fostul arhitect-sef, Gheorghe Patrascu, s-a pensionat in urma implinirii varstei de 65 de ani.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter