RO EN
Coșul este gol

Meta Estate Trust: Crestere semestriala de 60% a veniturilor si profit brut mai mare

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activeaza in sectorul imobiliar, a obtinut in primele 6 luni ale anului 2023 venituri de peste 6,3 milioane lei, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, Meta Estate Trust a incasat echivalentul in lei a cca. 3,4 milioane euro din tranzactii, realizand un exit total din 2 proiecte de investitii si partial din alte 4. Marja bruta a investitiilor exitate in primul semestru al 2023, inainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,8 milioane lei. Profitul brut de 3,4 milioane de lei inregistrat este de cinci ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Activele totale au depasit pragul de 100 de milioane de lei la finalul semestrului 1.
Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: „Intr-un context de piata provocator, modelul de afaceri Meta Estate Trust s-a dovedit performant. In primele 6 luni ale anului 2023 am investit peste 4,8 milioane euro in 8 proiecte de investitii, dintre care 4 proiecte noi in Bucuresti, Constanta si Brasov. Beneficiem de o pozitie buna de numerar si vom continua sa investim in noi oportunitati de piata. Lucram pentru a ajusta strategia companiei cu obiectivul de a mari randamentele investitiilor din portofoliu si de a minimiza in continuare riscurile investitionale.”
Strategia de dezvoltare pe termen mediu a Meta Estate Trust are ca obiective principale obtinerea unui randament investitional atractiv pentru actionari (ROE 15% anualizat pe cicluri de 2-3 ani), scalarea modelului de business la pragul de 100 milioane de euro total active si transferul pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti.
Tudor Cartianu, presedinte CA Meta Estate Trust: Piata rezidentiala din Romania a traversat o perioada de stagnare in ceea ce priveste volumul tranzactiilor, influentata de cresterea costurilor de finantare, scaderea numarului si volumului de credite ipotecare acordate populatiei, precum si de inflatia care a afectat puterea de cumparare si veniturile disponibile. Cred ca in cadrul actual al sectorului de real – estate din Romania si chiar din regiune ca exista loc pentru cresterea Meta Estate Trust si atingerea obiectivelor propuse.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter