RO EN
Coșul este gol

COLAS: Antreprenorul a raportat indicatori optimi de performanta in primele 9 luni

La jumatatea lunii noiembrie a.c., antreprenorul francez Colas - parte a concernului Bouygues - a anuntat datele financiare aferente primelor trei trimestre din acest an, dupa o intalnire a membrilor comitetului executiv, prezidata de Olivier Roussat, in care s-a analizat performanta firmei, ajungandu-se la concluzia ca acesti indicatori sunt optimi. Conform datelor oficiale, in perioada mentionata anterior, incasarile consolidate au insumat 10,182 miliarde euro, in crestere, in termeni reali, cu +6% fata de intervalul de referinta din 2018 (proforma) sau cu +6% pe baze de comparare like-for-like (LFL). In Franta, avansul a fost de +4% sau +10% LFL, pe o piata promitatoare ca urmare a unor premise post-electorale, pana la 4,885 miliarde euro, in vreme ce veniturile din operatiunile derulate in celelalte state de pe mapamond au sporit cu +8% in termeni reali sau +2% LFL, ajungand la 5,297 miliarde euro. In ceea ce priveste profitul operational, acesta s-a incadrat in zona pozitiva, cumuland 223 milioane de euro (+59%), ceea ce a insemnat, la final, o suma de 140 de milioane de euro ca profit net atribuit grupului (+29%). Inclusiv din punct de vedere structural situatia a fost destul de buna, divizia de constructii de drumuri inregistrand un salt de +5% LFL, pana la 9,1 miliarde euro, in vreme ce sectia de infrastructura feroviara si activitati speciale a consemnat un regres de -8% in termeni reali (sau un salt LFL de +11%), la 1,1 miliarde euro. Din punct de vedere geografic, cifra de afaceri din Europa a sporit cu +2% LFL, activitatea fiind sustinuta de operatiunile desfasurate in Marea Britanie si Irlanda. La nivelul Americii de Nord avansul a fost de +8% sau +1% LFL (incluzand efectele achizitiei Miller McAsphalt, din Canada), in timp ce in restul lumii s-a constatat o sporire de +4% sau +3% LFL.
Din punct de vedere al previziunilor, de vreme ce Colas activeaza pe piete cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung, la finele lunii septembrie 2019 portofoliul de contracte si comenzi a atins un prag de 9,1 miliarde euro (+4% la rate constante de schimb, daca se exclud operatiunile Smac). In Franta, indicatorul comenzilor a ajuns la 3,3 miliarde euro (+7%, fara Smac), iar in restul lumii acesta este de 5,8 miliarde euro (+3%).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter