RO EN
Coșul este gol

BOUYGUES: Activitate optima a diviziei de constructii

Grupul de constructii francez Bouygues a comunicat, recent, rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2013. Conform informatiilor furnizate, veniturile corporatiei au inregistrat o scadere de 4%, pana la 6,69 miliarde euro, fata de cuantumul consemnat in intervalul ianuarie-martie al anului precedent si care s-a situat la 6,98 miliarde euro. In ceea ce priveste datoria neta a concernului, aceasta s-a diminuat semnificativ, ajungand la 5 miliarde euro, comparativ cu cele 5,32 miliarde euro raportate la finalul perioadei similare din 2012. In pofida acestei performante, compania a inregistrat o pierdere neta de 42 milioane de euro, consemnand astfel o situatie diametral opusa fata de primul trimestru al anului trecut, cand s-a inregistrat un profit net de 35 milioane de euro. Divizia de constructii a grupului, denumita Bouygues Construction, a raportat, insa, un volum cu 4% mai mare al proiectelor, care au totalizat 17,33 miliarde de euro la finalul lunii martie a anului curent, spre deosebire de activitatile imobiliare, care au consemnat o scadere cu acelasi procent, pana la 2,89 miliarde euro. De asemenea, profitul net al Bouygues Construction a consemnat o evolutie optima, situandu-se la 60 milioane de euro, fata de cele 52 milioane de euro inregistrate in perioada similara a anului trecut. In privinta repartizarii proiectelor de constructii pe zone geografice, divizia de constructii isi mentine in continuare majoritatea operatiunilor in Franta, tara de origine a grupului, unde se inregistreaza un nivel de 57% din total. Bouygues Construction a concentrat, de asemenea, 18% din proiecte pe plan continental, iar alte 16% in Asia si Orientul Mijlociu. Managerii concernului francez considera ca rezultatele consemnate in primul trimestru sunt foarte bune, tinand cont de conditiile dificile ale mediului economic si de afaceri.
***
Corporatia Bouygues este prezenta pe piata locala inca din anul 1991, prin intermediul subsidiarelor Bouygues Romania si Bouygues Imobiliare. Conform informatiilor comunicate de Ministerul Finantelor Publice, in 2011, prima filiala a inregistrat venituri nete de 5,43 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.bouygues.com.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter