RO EN
Coșul este gol

OUG ce propune despagubirea prejudiciilor cauzate de incalcarea concurentei

Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica un proiect de Ordonanta de Urgenta privind actiunile in despagubire in cazurile de incalcare a dispozitiilor legislatiei in materie de concurenta, precum si pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996. "Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza dreptul oricarei persoane care a suferit un prejudiciu cauzat de o incalcare a legislatiei in materie de concurenta de catre o intreprindere sau o asociatie de intreprinderi de a solicita instantelor de judecata competente despagubirea integrala a prejudiciului suferit", se arata in proiectul de act normativ.
Conform Notei de fundamentare, proiectul de OUG are ca obiect transpunerea in legislatia nationala a Directivei 2014/104/UE privind anumite norme care guverneaza actiunile in despagubire in temeiul dreptului intern in cazul incalcarilor dispozitiilor legislatiei in materie de concurenta a statelor membre si a Uniunii Europene, precum si modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996, republicata.
In ceea ce priveste masurile propuse, acestea vizeaza stabilirea competentei instantelor judecatoresti, divulgarea mijloacelor de proba, masuri suplimentare de protectie a secretelor de afaceri sau informatiilor confidentiale de alt tip, probele incluse in dosarul unei autoritati de concurenta, efectul deciziilor definitive ale autoritatilor de concurenta, dar si alte aspecte specifice activitatii de concurenta.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter