RO EN
Coșul este gol

DELOITTE: Bancile nu vor mai plati TVA la vanzarea creditelor neperformante

In urma unei decizii recente a Curtii Europene de Justitie (CEJ), bancile nu vor mai plati TVA la vanzarea creditelor neperformante catre alte entitati, precum filiale ale unor companii straine, alte institutii de creditare sau societati de recuperare a creantelor. Taxa va fi achitata numai atunci cand partile implicate in tranzactii au incheiat un acord privind furnizarea serviciilor de recuperare a sumelor datorate. Decizia are un impact semnificativ atat asupra pietei bancare, cat si a altor operatori economici.
 
Pieter Wessel, partener in cadrul Deloitte Tax: "Decizia CEJ este optima pentru banci, care, pana in prezent, evitau sa realizeze transferul creditelor neperformante, din cauza riscului de plata a TVA. Totodata, decizia genereaza oportunitatea tuturor entitatilor care au realizat astfel de plati de recuperare a costurilor cu TVA suportate in trecut. De asemenea, hotararea CEJ clarifica situatia existenta actualmente in Romania si confirma corectitudinea abordarii anterioare a companiei noastre, potrivit careia, in lipsa unei intelegeri clare intre parti cu privire la prestarea unui serviciu, acesta nu exista. Practica existenta in Romania de a aplica TVA asupra diferentei dintre o valoare economica si pretul platit trebuie stopata, cel putin in cazul tranzactiilor intre parti neafiliate".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter