RO EN
Coșul este gol

CC: Consultare publica Ghid de lotizare in cadrul procedurilor de achizitie publica

Consiliul Concurentei supune in consultare publica proiectul de Ghid privind lotizarea in cadrul procedurilor de achizitie publica. Ghidul se adreseaza atat autoritatilor contractante, cat si operatorilor economici care participa la proceduri de atribuire pe loturi a contractelor de achizitie publica si a acordurilor-cadru, astfel incat sa se elimine riscul unei posibile incidente a legislatiei in domeniul concurentei.
Prin divizarea pe loturi si acordarea accesului unui numar cat mai mare de operatori economici specializati la procedura, deci a unei cat mai largi concurente, autoritatea contractanta creeaza premisele pentru obtinerea unor preturi de achizitie mai reduse, in acord cu principiul eficientei utilizarii fondurilor publice.
De asemenea, Ghidul prezinta atat avantajele, cat si dezavantajele divizarii pe loturi a procedurilor de achizitie publica, masurile de prevenire a practicilor anticoncurentiale pe care autoritatile contractante trebuie sa le aiba in vedere in etapa pregatitoare a procedurii de atribuire, precum si indicatorii comportamentali care pot sugera o practica anticoncurentiala.
Proiectul de Ghid contine si informatii referitoare la modalitatile in care autoritatile contractante si companiile pot sesiza Consiliului Concurentei posibile practici anticoncurentiale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter