RO EN
Coșul este gol

CC: Anuntarea unor majorari de preturi poate incalca Legea Concurentei

Consiliul Concurentei atrage atentia asociatiilor profesionale ca fiecare companie trebuie sa isi stabileasca independent politica comerciala, iar anticiparea unui anumit pret ce ar trebui practicat poate intra sub incidenta prevederilor Legii Concurentei.
“Organizatiile profesionale au un rol benefic atat pentru membrii sai cat si pentru consumatori, informandu-i despre evolutiile industriei, fixand standarde de calitate si siguranta pentru serviciile oferite de membrii asociati. Atragem atentia inca o data asupra faptului ca o asociatie poate fi considerata raspunzatoare de incalcarea regulilor de concurenta atunci cand deciziile, recomandarile sau orice alta activitate intreprinsa de aceasta influenteaza comportamentul companiilor, afectand concurenta dintre ele” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Daca in cadrul intalnirilor ale asociatiei, companiile se inteleg sa implementeze un comportament concertat, practica poate fi sanctionata din perspectiva regulilor de concurenta nationale sau comunitare. De altfel, atat Consiliul Concurentei din Romania, cat si Comisia Europeana si instantele comunitare au instrumentat o serie de cazuri de carteluri care s-au bazat, printre altele, pe acest tip de mecanisme.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter