RO EN
Coșul este gol

INS: Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,5% in primele 11 luni din 2023

In luna noiembrie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 8,7% comparativ cu luna anterioara, evolutie evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+35,6%), lucrarile de constructii noi (+7,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+2,4%).
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructii ingineresti (+13,8%), cladirile rezidentiale (+3,6%) si la cladirile nerezidentiale (+1,4%).
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,6%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+25,0%), lucrarile de reparatii capitale cu (+2,7%) si la lucrarile de constructii noi (+1,3%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+6,1%) si la cladirile rezidentiale (+2,8%). Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,9%.
 
Noiembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2022 
Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 14,3%. Pe elemente de structura, cresteri s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (+25,8%), lucrarile de constructii noi (+15,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+6,3%).
Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+36,4%). Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 8,6%, respectiv cu 5,6%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 12,7%. Pe elemente de structura s-au evidentiat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+24,9%), lucrarile de constructii noi (+15,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,5%).
Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au crescut cu 34,5%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 8,2%, respectiv cu 5,2%.
 
Evolutia din primele 11 luni ale anului 2023
Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 12,5%. Pe elemente de structura, cresteri au avut loc la lucrarile de reparatii capitale (+18,9%), lucrarile de constructii noi (+13,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+7,9%).
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti (+31,7%) si la cladirile nerezidentiale (+0,5%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 7,5%.
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12,6%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+20,8%), lucrarile de constructii noi (+13,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+8,0%).
Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la constructiile ingineresti (+31,4%) si la cladirile nerezidentiale (+0,9%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 6,7%. 
Pentru informatii suplimentare, click aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter