RO EN
Coșul este gol

XELLA: Fundatie non-profit pentru protectia mediului

Compania germana Xella – important producator de materiale pentru zidarie si sisteme de izolare, cu o cifra de afaceri de 1,2 miliarde euro in 2009 – a devenit recent unul dintre membrii fondatori ai organizatiei non-profit "Stiftung 2 Grad". In cooperare cu Deutsche Bahn, EWE, M+W Group, Otto Group si Puma, societatea Xella a decis sa ia initiativa fundamentarii unor actiuni concrete de protectie climatica, asumandu-si responsabilitatea elaborarii unor solutii dezvoltate si implementate pe termen lung. "Fundatia va asigura o baza de know-how pentru toate firmele din intreaga lume, propunandu-si ca prin actiuni specifice de protectie a mediului sa diminueze cu doua grade Celsius nivelul actual de incalzire globala. Prin competentele specifice si gradul inalt de responsabilitate sociala, firmele din Germania au sansa de a deveni pionieri in acest domeniu. Protectia mediului reprezinta un concept cu 100% sanse de reusita numai daca principalele corporatii din diferite sectoare de activitate isi reunesc eforturile si expertiza proprie in acest sens. Furnizand in cadrul «Stiftung 2 Grad» intregul know-how specific de care dispunem, oferim un prim exemplu pozitiv in ceea ce priveste protectia climatica", a declarat Jan Buck-Emden, director general al Xella Group. Prin investitiile pe care le-a efectuat de-a lungul timpului, Xella a reusit sa-si reduca sistematic nivelul emisiilor de dioxid de carbon rezultate din procesele industriale specifice. De asemenea, deruleaza un proiect ce presupune implementarea unei tehnologii inovatoare de utilizare a substantelor rezultate din ciclul primar de prelucrare a materiei prime ca sursa secundara de energie, in cadrul unui circuit inchis, ce nu genereaza emisii de gaze cu efect de sera. De asemenea, din punctul de vedere al Xella, utilizarea pe scara larga a materialelor de constructii inovatoare (ce asigura termoizolare pe baza de vata minerala) la realizarea fatadei cladirilor are ca rezultat direct economia de energie necesara incalzirii/conditionarii aerului din incinte si, implicit, limitarea consumului de combustibili fosili.
***
Cu sedii in Berlin si Hamburg, noua fundatie va beneficia – in prima etapa – de un buget anual in valoare de 0,5 milioane de euro. In cadrul organizatiei se poate inscrie orice societate ce adera la valorile promovate si doreste sa-si impartaseasca experienta proprie in ceea ce priveste protectia mediului. Cu 6.800 de angajati si o prezenta internationala bine conturata, Xella Group produce si livreaza blocuri din BCA Ytong si Hebel, materiale din silicat de calciu Silka, paneluri izolante din vata minerala Ytong Multipor, elemente din gips-carton si paneluri pe baza de ciment Fermacell etc. Principalii actionari ai Xella sunt constituiti de grupurile de investitii PAI Partners si Goldman Sachs Capital Partners. Informatii suplimentare, la www.xella.com sau www.stiftung2grad.de

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter