RO EN
Coșul este gol

WIENERBERGER: Trend crescator al veniturilor locale, in trimestrul al treilea

Dupa o stabilizare inregistrata de producatorul local de caramida Wienerberger Romania anul trecut fata de nivelul din 2011, la circa 26,3 milioane de euro, o tendinta similara se prefigureaza si pentru 2013, potrivit datelor incluse in cel mai recent raport financiar al grupului austriac. "In Romania si Bulgaria, stabilizarea activitatii consemnata in primele sase luni ale anului a continuat si in trimestrul al treilea, ducand la o crestere cantitativa a vanzarilor de blocuri ceramice. Preturile medii de comercializare a produselor s-au mentinut, in timp ce veniturile si castigurile s-au inscris pe un trend usor crescator", se arata in documentul citat. Afacerile din cele doua tari au contribuit pozitiv la cresterea cu 2% raportata in trimestrul al treilea de divizia de caramida si blocuri ceramice din Europa a grupului, vanzarile totale insumand 412,9 milioane de euro. Afacerile cu tubulatura si pavele de pe continent s-au majorat cu 3% in intervalul iulie-septembrie 2013, pana la 296,8 milioane de euro, in timp ce vanzarile din America de Nord au sporit cu 1%, la 62,3 milioane de euro. In ansamblu, vanzarile Wienerberger s-au majorat cu 2% in trimestrul al treilea, la 773,4 milioane de euro, in timp ce, pentru primele noua luni din 2013, afacerile companiei au depasit doua miliarde euro.
Pentru intregul an in curs, grupul din Austria si-a propus realizarea unr economii totale de 18 milioane de euro si continuarea strategiei de reducere a costurilor si eficientizare a productiei.
"Constructiile rezidentiale reprezinta un factor economic important pentru dezvoltarea oricarei tari. De aceea, realizarea de locuinte accesibile in aceste conditii de piata dificile consituie un aspect critic pentru economia europeana, fapt recunoscut de Guvernele mai multor state. Sunt optimist ca factorii politici de decizie vor lua masurile necesare pentru a impulsiona industria constructiilor rezidentiale", a declarat Heimo Scheuch, CEO al grupului Wienerberger. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter