RO EN
Coșul este gol

SYMMETRICA: Circa 65 milioane de euro pe piata locala de pavele

Piata locala de pavele a inregistrat un declin usor, de la 66,3 milioane de euro in 2012 la 62 - 65 milioane de euro in 2013, involutie determinata de scaderea preturilor medii ale produselor, potrivit datelor companiei Symmetrica, unul dintre cei mai importanti producatori specializati din Romania. "Pentru 2014 este foarte greu de elaborat o estimare in acest moment, o imagine mai clara urmand sa fie conturata in primele luni ale anului viitor. In acest context, prognozam o mentinere a cifrei de afaceri din 2013 la nivelul anului anterior, insa in contextul unui volum mai mare de produse livrate, precum si stabilizarea cotei de piata", a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 14,6 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de nivelul de 13,5 milioane de euro consemnat in 2011. Aproximativ 70% din livrarile firmei sunt directionate catre proiecte publice, autoritatile locale acordand o importanta tot mai mare lucrarilor de reabilitare a acceselor pietonale si a parcarilor publice. Diferenta este constituita de vanzarile catre proiecte private de tip industrial/ comercial (20%) si rezidential (10%). Printre principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se afla stadionul National Arena, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazinele Carrefour, Lidl, Penny Market etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.
 
Este vizata constructia a doua fabrici noi, pe termen mediu
In urmatorii trei ani, conducerea Symmetrica vizeaza majorarea productiei la nivel national, prin inaugurarea a doua fabrici, in zona de vest a tarii si in sudul Moldovei. Compania detine, in prezent, cinci unitati de productie localizate la Veresti (Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (Ilfov), Prejmer (Brasov) si la Sintereag (Bistrita), cu o capacitate totala de 11.500 de metri de pavele si borduri pe zi. Aceste centre acopera cererea din peste 80% din teritoriul tarii. "In acest moment analizam posibilitatea constructiei celor doua unitati de productie si suntem in cautarea celor mai bune amplasamente, pentru a acoperi integral comenzile existente la nivel national, la preturi competitive", a precizat Sebastian Bobu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter