RO EN
Coșul este gol

PREFAB SA: Crestere a profitului, in conditiile unei contractii de 17,3% a afacerilor

Producatorul de materiale pentru constructii Prefab SA a inregistrat o contractie de 17,27% a cifrei de afaceri din primele noua luni ale anului in curs, pana la 45,5 milioane de lei (circa 10,3 milioane de euro), in timp ce profitul net al societatii a crescut cu aproape 71%. Compania este controlata in proportie de 83% de omul de afaceri Marian Petre Milut, prin Romerica International, in timp ce SIF Muntenia (SIF4) detine 12,97% din titlurile producatorului. In vara acestui an, actionarul majoritar a declarat ca intentioneaza sa scoata compania la licitatie, din cauza reducerii cererii pentru materiale de constructii, care a determinat societatea sa opreasca fabrica timp de o luna, in perioada iunie-iulie 2014. Privatizarea Prefab SA a inceput in anul 1998 si, pana in 2013, capacitatea de productie a blocurilor din BCA a crescut de la 80.000 mp la peste 450.000 mc, compania ajungand sa aiba cea mai mare cota de piata din domeniu (circa 25%).
Prefab SA este unul dintre cei mai mari producatori de BCA din Romania, avand o capacitate de productie de 450.000 mc/an. De asemenea, societatea detine o unitate de prefabricate netipizate, ce poate realiza 20.000 mc de elemente anual, precum si una de productie a tuburilor din beton pentru retelele de apa si canalizare, prin utilizarea tehnologiilor Premo si Sentab.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter