RO EN
Coșul este gol

PREFAB: Compania va deveni furnizor de energie pe piata autohtona

Producatorul de materiale de constructii Prefab SA va aloca, in acest an, fonduri de 65,4 milioane de lei pentru investitii, din care suma de 25,4 milioane de lei va fi destinata lucrarilor efective, iar diferenta - echiparii si modernizarii tehnologice a unitatilor de productie. Astfel, societatea a anuntat ca va investi 5 milioane de euro pentru instalarea unei centrale de cogenerare la punctul de lucru din Calarasi. Unitatea va asigura necesarul de energie termica pentru fabrica de BCA si, suplimentar, va permite furnizarea unei puteri de 4 MW in reteaua nationala. Sistemul va fi implementat pana la jumatatea anului 2012 de catre firma Kawasaki, care a castigat procesul de selectie organizat de Prefab SA. La finalizarea proiectului, rentabilitatea productiei combinatului va spori cu 30%. Investitia este realizata din fonduri proprii, urmand ca societatea sa aplice pentru o finantare europeana care sa asigure 50% din costurile proiectului.
Astfel, Prefab va deveni furnizor de energie pe piata autohtona. Potrivit legislatiei in vigoare, compania poate utiliza 60% din productia respectiva pentru scopuri proprii, diferenta urmand a fi redirectionata catre reteaua nationala. "In perioada urmatoare avem in vedere noi investitii pe platforma Prefab, care sa beneficieze de energia produsa de sistem. Lucram la proiectul respectiv de 8 ani, iar pentru initierea acestuia am beneficiat de instruire legislativa adecvata, realizata dupa integrarea europeana si liberalizarea pietei de energie", a declarat Marian Petre Milut, presedintele companiei.
***
Prefab SA este unul dintre principalii producatori de prefabricate din BCA la nivel national, avand, potrivit datelor companiei, o cota de piata de aproximativ 20%. De asemenea, societatea este unicul producator de tuburi armate la inalta presiune din Romania. Informatii suplimentare, la www.prefab.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter