RO EN
Coșul este gol

PRAKTIKER Romania – anchetata de autoritatile nationale antitrust

Vanzarile retelei de bricolaj Praktiker Romania s-au situat la nivelul de 45 milioane de euro in trimestrul al treilea al anului in curs, fiind raportata o scadere de 5% fata de intervalul similar din 2011. Calculate in moneda locala, incasarile s-au stabilizat (+0,8%), dupa mai multe trimestre consecutive de declin. Afacerile consemnate in primele noua luni a.c. au continuat tendinta descrescatoare din perioada de maxima intensitate a recesiunii, diminuandu-se cu 8,1% in euro si cu 2,7% in lei, pana la 106,9 milioane de euro. Pe plan local, grupul german detine 27 de centre comerciale si nu are planuri de expansiune cel putin pe termen mediu. Potrivit raportului financiar trimestrial al companiei, Praktiker Romania, alaturi de alte retele de bricolaj din tara, se afla sub ancheta autoritatilor locale antitrust sub acuzatia de conduita anticoncurentiala. Investigatia se va finaliza in luna decembrie a.c. "Compania a fost deja chestionata in aceasta privinta si in prezent deruleaza propriile cercetari. Potrivit unui raport al autoritatii romane antitrust, in cazul in care se va dovedi faptul ca firma a fost implicata cu bunastiinta in orice tip de actiune anticoncurentiala, aceasta risca o amenda de pana la 8% din cifra de afaceri aferenta anului trecut, la fel ca toate celelalte companii vizate. Totusi, comisia specializata nu a prezentat inca vreun rezultat al investigatiei sau orice alt tip de analiza a acestui caz", se arata in documentul citat. In intervalul iulie-septembrie 2012, conducerea Praktiker a continuat sa implementeze masuri de stabilizare a veniturilor si profitului la nivel international. "In Romania am derulat o campanie ampla de aniversare a prezentei de zece ani pe piata de profil, ce a adus castiguri suplimentare atat financiare, cat si de imagine. Am eficientizat si segmentul logistic din cadrul companiei, prin deschiderea unui centru regional in Budapesta, prin intermediul caruia vor fi aprovizionate toate magazinele din Ungaria, Romania si Bulgaria. Aceasta investitie contribuie semnificativ la reducerea costurilor de livrare. De asemenea, tot prin planul de reorganizare am redus cu 5,7% numarul angajatilor retelelor din afara Germaniei", se arata in documentul citat.
***
La nivel de grup, Praktiker a generat, in perioada iulie-septembrie 2012, venituri totale de 758,2 milioane de euro, cu 10,2% sub nivelul intervalului similar din 2011, in timp ce, in primele noua luni a.c., s-au consemnat incasari de 2,3 miliarde euro, in scadere cu 6,5%. Informatii suplimentare, la www.praktiker.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter