RO EN
Coșul este gol

LAFARGE: Scadere cu 10% a vanzarilor locale de ciment, in primul trimestru

Vanzarile de ciment inregistrate in primul trimestru al anului in curs de grupul francez Lafarge in Romania s-au diminuat cu 10,2% din punct de vedere cantitativ in comparatie cu intervalul corespunzator din 2012, in special ca urmare a conditiilor climatice extreme din luna martie a.c., precum si din cauza reducerii bugetului national de investitii in infrastructura si a stocurilor mari de materiale aflate in depozitele distribuitorilor din tara. Scaderea semnificativa a cererii consemnate pe plan intern a fost compensata, in mica masura insa, de o crestere medie de 1,1% a preturilor de comercializare a produselor pe baza de ciment, in ansamblu afacerile pe plan local ale Lafarge diminuandu-se, in trimestrul intai, cu 9,1%. Totusi, activitatea din Romania s-a derulat in conditii mai bune comparativ cu cea din principalele pietei din Europa Centrala si de Est, in celelalte tari din zona fiind inregistrate scaderi de 32% in Polonia si 21,5% in Federatia Rusa. Pentru anul in curs, conducerea Lafarge estimeaza o crestere a vanzarilor de ciment din Romania cuprinsa intre 1% si 4% in comparatie cu nivelul din 2012.
In ansamblu, vanzarile realizate de grupul Lafarge in intervalul ianuarie-martie a.c. s-au situat la 3,13 miliarde euro, aflandu-se in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2012. "In mod traditional, primul trimestru reprezinta o pondere redusa din rezultatele noastre si nu reflecta tendintele pentru intregul an. Perspectivele noastre raman neschimbate si asteptam o crestere de pana la 4% a vanzarilor de ciment in 2013, la nivel global", a declarat Bruno Lafont, presedinte si CEO al Lafarge Group. Din punct de vedere cantitativ, in primele trei luni din 2013 compania franceza a realizat vanzari totale de ciment de 28,7 milioane de tone (-6%), in timp ce livrarile de agregate s-au situat la 32,9 milioane de tone (-7%) iar cele de beton, la 6,7 milioane de metri cubi (-3%). Informatii suplimentare, la www.lafarge.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter