RO EN
Coșul este gol

HOLCIM: Stabilizare a vanzarilor de ciment din Romania, in primele noua luni

Vanzarile de ciment raportate de Holcim Romania in primele noua luni ale anului in curs s-au stabilizat la nivelul perioadei corespunzatoare din 2012 (+0,3%), scaderea cantitativa de 2,4% fiind compensata de o crestere cu 2,7% a preturilor de comercializare a materialelor. In ceea ce priveste livrarile de agregate, situatia consemnata de companie la nivel national a fost mult mai dificila, Holcim Romania inregistrand o scadere cantitativa de -21,5%, in timp ce preturile s-au diminuat cu 7,8%. Daca vanzarile de ciment s-au inscris in media europeana raportata de grupul elvetian (+0,7% din punct de vedere cantitativ si -2,4% din cel al preturilor), afacerile locale cu agregate au consemnat a doua cea mai mare scadere cantitativa dupa cea raportata de subsidiara din Spania (-33,6%) si tot a doua si de preturi, dupa Italia (-16,8%). La nivel european, vanzarile de agregate ale Holcim au crescut, cantitativ, cu 0,8%, concomitent cu o majorare medie de 3,6% a preturilor. Anul trecut, Holcim Romania a raportat o cifra totala de afaceri de circa 212,9 milioane de euro, in scadere cu 4% fata de nivelul de 222,7 milioane de euro inregistrat in 2011, rezultate ce au asigurat companiei pozitia de lider al pietei locale de ciment, evaluata la circa 600 milioane de euro pe an.
La nivel de grup, in intervalul ianuarie-septembrie 2013, Holcim a anuntat afaceri totale de aproximativ 15 miliarde franci elvetieni (CHF), cu 6,1% mai putin decat nivelul consemnat in aceeasi perioada din 2012, scaderea fiind cauzata de rezultatele mai slabe raportate de subsidiarele din India, Mexic, Canada si Brazilia. Pentru intregul an, conducerea holdingului estimeaza un nivel al vanzarilor de ciment, clincher, agregate si betoane sub cel din 2012 si o imbunatatire a rezultatelor din Europa. Informatii suplimentare, la www.holcim.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter