Holcim (Romania) confirma angajamentul de sustenabilitate asumat prin actiuni si dovezi operationale, stimuland tranzitia spre un mediu construit mai verde prin inchirierea unui spatiu de 2282 mp in cladirea de birouri B din Oregon Park, unul dintre cele mai sustenabile centre non-rezidentiale din Bucuresti.
Alegerea a fost facuta in contextul adoptarii noului model de decarbonizare a constructiilor si a noii identitati de brand, recent lansate de Holcim (Romania), prin care compania isi propune: decarbonizarea operatiunilor Holcim, livrarea de solutii si produse cu amprenta scazuta de CO2, dezvoltarea de solutii pentru cladirile viitorului si incurajarea utilizarii resurselor din deseuri de constructii si demolari prin aplicarea economiei circulare.
„Obiectivele noastre privesc spre cresterea standardelor de viata, atat ale angajatilor nostri, cat si ale beneficiarilor finali ai cladirilor construite cu solutiile noastre si, in final, spre oferirea clientilor nostri beneficiile si garantia unor constructii durabile. Mutarea intr-un birou mai sustenabil se aliniaza valorilor si ambitiilor noastre orientate spre performanta, crestere si sustenabilitate, care stau la baza tranzitiei spre constructii si orase mai verzi”, a declarat Madalina Craciunescu (foto), Director Resurse Umane si Organizatie Holcim Romania.
Noul birou in care angajatii Holcim isi desfasoara activitatea beneficiaza de certificare BREEAM, care confirma eforturile de sustenabilitate prin materialele de constructie folosite si prin multiplele facilitati de eficientizare energetica si de resurse. De altfel, Oregon Park este recunoscut ca fiind si complexul de birouri cu cea mai mare suprafata verde din Bucuresti.
„Suntem bucurosi sa uram bun venit echipei Grupului Holcim Romania in comunitatea noastra din Oregon Park pentru urmatorii ani. Suntem convinsi ca alegerea acestui spatiu este o evolutie benefica atat in ceea ce priveste confortul angajatilor, cat si in atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei. Lion’s Head si Holcim au in comun constructiile sustenabile si tranzitia spre un mediu construit mai verde, iar alegerea unui proiect constuit la inalte standarde de eficienta este intotdeauna decizia corecta pe termen lung”, Alina Necula, Country Manager Lion's Head Romania.
Odata cu aceasta schimbare, Grupul Holcim Romania aduce in acelasi birou angajatii companiilor Holcim (Romania) si Somaco Grup Prefabricate, inca o dovada a angajamentului de sustenabilitate si de incurajare a unui mediu de lucru colaborativ, in sinergie intre membrii companiilor din grup.
Romania se afla astazi pe locul doi in Europa Centrala si de Est in materie de cladiri verzi, cele mai multe dintre cladirile verzi din Romania fiind construite in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov. In 2022 tipurile de constructii cu cele mai multe cladiri certificate sustenabil sunt cladiri de retail, cladiri din sectorul logistic si cele de birouri.
Cladirile verzi sunt proiecte construite cu atentie asupra impactului de mediu, si utilizare eficienta a resurselor. Aceste cladiri, au mai putin carbon incorporat in constructie si faciliteaza o amprenta redusa de CO2 si un consum mic de apa si energie in timpul utilizarii.
Grupul Holcim Romania are in prezent aproximativ 2000 de angajati, oferind solutii si produse din categoriile: ciment, betoane, agregate, solutii pentru infrastructura si prefabricate, BCA, si servicii de mediu.