RO EN
Coșul este gol

HOLCIM a confirmat ca negociaza o fuziune pe pozitii de egalitate cu Lafarge

Zvonurile privind o posibila fuziune intre doi dintre cei mai mari producatori de ciment din lume - Holcim (Elvetia) si Lafarge (Franta) - au fost confirmate de compania elvetiana. "Confirmam faptul ca Lafarge si Holcim se afla in discutii avansate cu privire la o posibila fuziune. Credem ca, avand in vedere complementaritatea puternica a portofoliilor si apropierea culturala a celor doua companii, o fuziune intre acestea este indreptatita, putand aduce beneficii semnificative pentru clienti, angajati si actionari", se arata intr-un anunt al grupului Holcim. Potrivit sursei citate, fuziunea ar urma sa fie realizata cu participarea in mod egal a celor doua firme. Niciun acord nu a fost, insa, semnat si, potrivit oficialilor Holcim, nu exista nicio asigurare care sa anticipeze un acord definitiv.
Primele informatii potrivit carora Holcim si Lafarge, companii cu operatiuni si in Romania, discuta o posibila fuziune care ar forma o companie cu o capitalizare de peste 50 miliarde de dolari, au fost date publicitatii de surse ale publicatiei Bloomberg.
Cele doua companii deruleaza afaceri medii de circa 200 milioane de euro fiecare in Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter