RO EN
Coșul este gol

HEIDELBERGCEMENT: Stabilizare a vanzarilor locale de ciment in trimestrul al doilea

Vanzarile de ciment din Romania ale producatorului german HeidelbergCement s-au stabilizat in trimestrul al doilea a.c., usoara scadere a cantitatilor comercializate fiind compensata de implementarea cu succes a strategiei de crestere a preturilor. "Inrautatirea conditiilor economice globale si scaderea cererii de materiale de constructii din zona euro au un impact negativ semnificativ asupra afacerilor din Europa de Est si a celor din zona Asiei Centrale. In tari precum Cehia, Ungaria si Romania industria constructiilor este, in continuare, afectata de lipsa de finantare a proiectelor de infrastructura initiate in ultima perioada", se arata in cel mai recent raport financiar publicat de grupul german. Totusi, veniturile insumate ale subsidiarelor din regiunea Europei de Est - Asia Centrala au sporit cu 6,3% in perioada de referinta, pana la 446 milioane de euro, evolutia datorandu-se, insa, vanzarilor din Polonia, Ucraina si Federatia Rusa. La o baza de raportare semestriala, livrarile din regiune s-au situat la 642 milioane de euro (+5,8%). Totodata, incasarile totale obtinute de grup in Europa de Vest si de Nord in primele sase luni ale anului s-au situat la 2,02 miliarde euro (-3,8%), cele din zona Asia-Pacific au insumat 1,65 miliarde euro (+19,1%), iar veniturile din America de Nord (SUA si Canada) au fost de 1,53 miliarde euro (+17,3%). Tarile din bazinul mediteranean (Africa, Turcia, Israel si Spania) au realizat afaceri totale de 557 milioane de euro, in crestere cu 8,7% fata de intervalul ianuarie-iunie 2011.
La nivel de grup,HeidelbergCement a realizat vanzari totale de 6,58 miliarde euro in primul semestru a.c., raportand o crestere de 9,7% fata de aceeasi perioada din 2011. Din punct de vedere structural, livrarile globale de ciment au insumat 42,7 milioane de tone (+4,1%), cele de agregate s-au situat la 114,1 milioane de tone (-1%), livrarile de asfalt au fost de 3,7 milioane de tone (-11%), iar cele de beton 18,5 milioane de metri cubi (-0,5%). Infomatii suplimentare, la www.heidelbergcement.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter