RO EN
Coșul este gol

HEIDELBERGCEMENT: Scadere a vanzarilor din 2013 si previziuni mai bune

Producatorul de ciment HeidelbergCement a anuntat o scadere a vanzarilor de ciment din Romania in 2013, ca urmare a continuarii masurilor de austeritate intreprinse de autoritati. Preturile de comercializare locale s-au mentinut solide, cu o usoara crestere mai ales in a doua parte a perioadei analizate. Scaderi ale consumului de ciment au fost raportate si de subsidiarele HeidelbergCement din Bosnia-Hertegovina, Kazahstan, Cehia si Ungaria, compensate partial de cresterea semnificativa din Rusia, rezultatele totale consemnate in regiunea Europei central-estice si Asiei indicand un declin de 6,6% al vanzarilor de ciment, pana la 1,094 miliarde euro. In ceea ce priveste livrarile de agregate, acestea au inregistrat scaderi procentuale de doua cifre in Romania si Slovacia si de o cifra in Cehia, in timp ce cresteri importante au fost raportate de filialele din Polonia, Rusia, Ucraina, Ungaria si Kazahstan. Veniturile diviziei regionale s-au redus, in ansamblu, cu 7,1%, la 114 milioane de euro. In ansamblu, vanzarile realizate de HeidelbergCement in regiunea central-estica a Europei si in Asia s-au situat la 1,337 miliarde euro in 2013, in scadere cu 6,9% fata de nivelul anului anterior. In America de Nord s-au raportat afaceri totale de 3,4 miliarde euro (-1%), in vestul si nordul Europei s-a consemnat o diminuare de 1,3%, pana la 4,14 miliarde euro, iar in regiunea Asia-Pacific incasarile grupului au depasit 3,4 miliarde euro, dar s-au inscris tot pe un trend negativ in comparatie cu 2012 (-1,7%). Singura zona care a raportat o crestere usoara (+0,7%) a fost reprezentata de cea din bazinul africano-mediteranean (Ghana, Tanzania, Togo, Congo, Turcia, Israel si Spania), veniturile totale ale regiunii ajungand la 1,14 miliarde euro.
La nivel de grup, cifra de afaceri totala raportata de HeidelbergCement in 2013 s-a situat la 13,9 miliarde euro, in scadere cu 1% fata de 2012, dar cu o crestere de aproape 79% a profitului, pana la 945 milioane de euro. Pentru 2014 este asteptata continuarea recuperarii economiei din SUA si Marea Britanie, cresterea cererii in Asia si Africa, precum si o stabilizare la nivelul pietelor din Europa. De asemenea, grupul va continua procesul de eficientizare prin vanzarea fabricii de ciment din Raigad (India), precum si prin renuntarea la activitati adiacente domeniului principal de activitate in Europa (proces ce va fi definitivat in primul semestru al acestui an). Totodata, vor fi valorificate activele neutilizate si se vor lichida carierele de unde nu se mai pot realiza exploatari profitabile. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter