RO EN
Coșul este gol

GRANDEMAR SA vrea sa se extinda pe piata maghiara de infrastructura

Grandemar SA, companie specializata in extractia, producerea si comercializarea agregatelor de cariera, estimeaza o crestere de circa 15% a cifrei de afaceri din acest an, pana la 8,6 milioane de euro, in contextul in care piata de profil va fi afectata, in continuare, de criza economica, reducerea resurselor bugetare alocate proiectelor de infrastructura, coruptie si legislatie neadaptata realitatii. Carierele de extractie ale companiei sunt situate in zona Transilvaniei, bazele activitatii fiind puse in regiune inca din anul 1873. "Obiectivul principal il constituie prezenta agregatelor noastre de cariera in cadrul marilor proiecte de infrastructura rutiera si feroviara din Transilvania - si nu numai. De asemenea, dorim sa ne extindem mai mult pe piata maghiara a proiectelor de infrastructura, avand in vedere avantajul pozitiei noastre geografice", a declarat Ovidiu Ghica, director comercial si de marketing al societatii.
Potrivit managerului, anul 2014 nu va aduce schimbari majore, chiar daca teoretic au fost demarate proiecte de anvergura si au fost realizate Master Plan-uri atragatoare. "Rezultatele vor fi vizibile abia in 2015-2016, perioade «fierbinti» in finalizarea atragerii de fonduri europene. In continuare, furnizorii de agregate din Romania se vor confrunta cu insuficienta resurselor financiare, termenele de plata exagerat de mari, precum si cu existenta unor proceduri de licitatie si solutionare a contestatiilor neclare si neadaptate realitatii", a precizat reprezentantul Grandemar SA.
Referitor la evolutia ulterioara a pietei locale de constructii, Ovidiu Ghica este de parere ca aceasta va inregistra un ritm constant de dezvoltare, cu cresteri usoare, cuprinse intre 0,5% si 1% pe an. "Riscurile de neplata si insolventele vor continua sa reprezinte probleme majore in acest sector de activitate. De asemenea, mentinerea constructiilor in zona «neagra» de risc a finantarilor bancare nu va face din acest sector unul de interes pentru marii investitori din domeniu", a mai spus reprezentantul Grandemar SA.
 
Productie anuala de 1,7 milioane de tone de agregate
Grandemar SA detine cinci cariere de extractie a agregatelor, situate in Poieni, Bologa, Morlaca (in judetul Cluj, la 100 km distanta fata de frontiera cu Ungaria), in Moigrad (Salaj) si Pietroasa (judetul Bihor). Compania are o capacitate totala de productie de peste 1,7 milioane de tone anual, pozitionarea carierelor in centrul Transilvaniei, pe DN1 si cu acces la calea ferata Cluj-Napoca - Episcopia Bihor facand ca Grandemar SA sa devina principalul furnizor de agregate de cariera pentru marile proiecte de infrastructura rutiera si feroviara atat din Romania, cat si din Ungaria. Printre clientii companiei se afla mari antreprenori de constructii, precum Strabag Vasutepito, FCC Construction, Itinera Com Edile, Tirrena Scavi, Astaldi, Aktor, Porr, Azvi etc.
Grandemar SA produce si comercializeaza piatra bruta/ sparta, piatra sparta 31,5-50 destinata cailor ferate de mare viteza, toata gama de cribluri necesara pentru producerea asfaltului, precum si piatra cioplita si pavele destinate amenajarilor exterioare.
Compania face parte din Asociatia Profesionala a Producatorilor de Agregate din Romania (APPA), a carei presedintie a detinut-o pana de curand, prin intermediul directorului general al Grandemar SA, Carmen Ionescu.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter