RO EN
Coșul este gol

GeocelPro vizeaza dezvoltarea legaturilor comerciale cu partenerii

 

Silviu Ghinea (30 de ani)
Functia/firma: director general al GeocelPro;
Studii: Facultatea de Relatii Internationale, Academia de Studii Economice - Bucuresti;
Experienta profesionala: 3 ani in domeniu;
Hobby: calatorii.

Compania GeocelPro, din Bucuresti, este specializata in livrarea de materiale pentru executia de fatade, tamplarie si geam termoizolant, precum si in asigurarea de solutii pentru termoizolarea cladirilor comerciale si rezidentiale. Firma deruleaza parteneriate importante cu societati de profil, fiind un joint-venture intre Geocel Limited (Marea Britanie) si Bross Holding. De asemenea, societatea este reprezentant unic oficial in Romania al concernului Dow Corning - SUA (cel mai important furnizor mondial de sisteme speciale pentru etansarea si sigilarea peretilor cortina).

- Cum se structureaza vanzarile GeocelPro, din punct de vedere al sortimentelor promovate?
- Materialele destinate segmentului de productie a geamului termoizolant, respectiv a tamplariei din aluminiu reprezinta circa 70% din livrarile totale. Sortimentele pentru constructia de fatade, structuri vitrate, usi/ferestre pentru spatii comerciale sunt furnizate de Dow Corning si Dow Chemical. Majoritatea produselor (80%) sunt destinate exclusiv utilizatorilor profesionisti, cuprinzand: sigilanti siliconici pentru pereti cortina (fatade structurale si semistructurale), adezivi fara solventi, sisteme decorative multifunctionale, chituri acrilice universale, etansanti si sigilanti (tip MS polimeri, tripolimeri) etc. In acest an, am lansat produsul Insta Stik Fast Cure, adeziv tip spuma poliuretanica, pentru aplicatii in constructii. Materialele de sigilare si etansare comercializate sunt destinate executiei/montajului de tamplarie din PVC (10% din total), ansambluri din aluminiu (21%), ferestre/usi din lemn stratificat (2%), insa ponderea este detinuta de produsele folosite la fatade cortina si geam termoizolant (56%). Totodata, adezivii pentru termoizolatii au o cota de 11% din comenzi. Cele mai solicitate sunt materialele din gama sigilantilor siliconici de la Dow Corning. Livrarile se efectueaza in toata tara, principalele zone vizate fiind Bucuresti, Ilfov, Cluj, Brasov, Buzau, Dolj, Galati, Iasi, Sibiu, Suceava. Punem accent, mai ales, pe oferirea unor facilitati in ceea ce priveste suportul tehnic pe care GeocelPro il pune la dispozitia partenerilor sai. Acest suport tehnic este concretizat atat prin vizitele frecvente pe care specialistii nostri le efectueaza la unitatile de productie ale clientilor, cat si prin derularea periodica a unor sesiuni de pregatire, in tara si strainatate, in cadrul carora beneficiarii au o participare activa. O parte importanta a consultantei tehnice este asigurata prin realizarea de teste diverse in laboratoarele Dow Corning si prin sprijinul acordat la efectuarea calculatiilor privind dimensionarea rosturilor. In 2007, am implementat si programul Quality Bond, ce vine in intampinarea exigentelor partenerilor din punct de vedere al suportului tehnic/de marketing si al acordarii garantiilor pentru proiecte. De asemenea, ne-am implicat in organizarea de seminarii specializate, impreuna cu furnizorii de profile si producatorii de sticla.

- Prezentati strategia pentru dezvoltare a companiei, pe termen scurt.
- Programul de investitii a demarat inca de la infiintare, din 2007 si a vizat extinderea ariei de activitate, prin diversificarea paletei de materiale furnizate catre companiile specializate in fabricatia geamului termoizolant, precum si prin dinamizarea livrarilor. S-au demarat proiecte de investitii care au ca obiective marirea capacitatilor de stocare si eficientizarea operatiunilor ce tin de logistica (aprovizionare/livrare). Pana in prezent, toate aceste masuri s-au dovedit a fi benefice si speram ca se vor concretiza, la sfarsitul lui 2008, printr-o majorare de circa 40% a cifrei de afaceri (nivelul inregistrat in 2007 a fost de un milion de euro). Estimarile noastre se bazeaza pe faptul ca, in primul semestru a.c., am consemnat, deja, vanzari de circa 0,75 milioane de euro.

- Care sunt conditiile specifice pietei de profil din Romania?
- Situatia pe segmentul de piata in care activam a fost caracterizata de o crestere a cererii de materiale tip sigilant siliconic. Acest lucru s-a intamplat deoarece tot mai multi producatori de geam termoizolant au constientizat avantajele atat de ordin estetic, cat si in ceea ce priveste durabilitatea pe care le au materialele pe baza de silicon, fata de sigilantii de tip organic. Obligativitatea aplicarii standardelor europene in industria geamului termoizolant (si nu numai) reprezinta o actiune benefica, perceputa ca atare prin prisma faptului ca materialele folosite in productie vor fi de inalta calitate, influentand pozitiv performanta produsului finit. Din acest punct de vedere, GeocelPro livreaza materiale de top, garantate de furnizori conform tuturor normativelor UE aflate in vigoare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter