RO EN
Coșul este gol

PLACARI FAINE: Piata de placi ceramice va reveni in 2011


Potrivit reprezentantilor
companiilor de pe piata de placi ceramice, in 2009 segmentul specific s-a redus, din punct de vedere valoric, cu aproximativ 30% si cu 40% ca volum. De asemenea, domeniul de adezivi pentru placi ceramice s-a comprimat simtitor fata de anii anteriori, respectiv cu o medie de aproximativ 30% ca valoare, atat din cauza diminuarii cererii, cat si a pretului mediu pe tona.

Anca Munteanu, administrator al firmei Placari Faine:
“In 2009 am inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 1,5 milioane de euro, iar pentru 2010 estimez ca vom reusi sa mentinem acest nivel. Anul 2009 a fost unul al proiectelor incepute in perioada precedenta, cu toate ca unele dintre acestea au fost amanate sau anulate. Consider ca piata specifica va reveni la nivelul lui 2007 abia in semestrul al doilea din 2011. Volumul vanzarilor de placi ceramice a scazut foarte mult fata de 2008, iar segmentul cel mai dinamic a fost cel reprezentat de investitiile in spatii comerciale. Cererile sunt in continuare mai crescute la categoria de placi ceramice portelanate (mai rezistente si de calitate). In perioada urmatoare, intentionam sa ne extindem activitatea de turnare a sapelor de egalizare si catre segmentul rezidential, iar in ceea ce priveste activitatea de furnizare si montaj placi ceramice, aceasta va fi, in continuare, focalizata catre segmentul de retail, urmand ca, la jumatatea anului in curs, sa incercam sa accesam si segmentul de investitii in industria alimentara. In ceea ce priveste problemele pe care le intampinam, acestea sunt reprezentate, in principal, de lipsa coerentei in legile fiscale, dificultatea accesarii de informatii si obtinerea sprijinului de la autoritati, precum si de un sistem administrativ birocratic”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter