RO EN
Coșul este gol

Crestere a segmentului de piata specific activitatii Soudal

 

Florin Preda (42 de ani)
Functia/firma: manager al Soudal;
Studii: Facultatea de Energetica, Institutul Politehnic din Bucuresti;
Experienta profesionala: 8 ani in domeniu;
Hobby: calatorii.

Fondata in anul 1966, compania Soudal, cu sediul in orasul belgian Turnhout, este unul dintre cei mai mari producatori europeni de spume poliuretanice, ocupand o pozitie de lider in domeniul adezivilor si etansantilor. Expertiza asigurata de cei 32 de specialisti din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare al companiei si colaborarea cu universitati prestigioase din Europa ofera posibilitatea lansarii permanente de produse inovatoare, exportate in peste 80 de tari de pe toate continentele. Concernul are 24 de subsidiare, la nivel mondial, reprezentanta din Romania fiind infiintata in anul 2002. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii societatii, activitatea pe plan local se afla in permanenta expansiune.

- Care sunt principalele categorii de produse promovate pe piata?
- Materialele destinate segmentului de tamplarie termoizolanta detin o pondere de circa 67% din livrarile totale. Astfel, principalele categorii de sortimente comercializate catre firmele din bransa de ferestre sunt reprezentate de spume poliuretanice (60% din vanzari), adezivi (20%), respectiv masticuri si siliconi (20%). In acest moment, Soudal asigura partenerilor sai unele dintre cele mai avansate solutii tehnice in domeniul spumelor poliuretanice: produse cu expandare redusa pentru instalarea accesoriilor (glafuri, pervazuri etc.); spume cu modul ridicat de elasticitate, ce au proprietati deosebite din punct de vedere al fonoizolarii (ofera un nivel de protectie cu 20% mai mare decat in cazul folosirii sortimentelor clasice); spume SMX fara isocianati, care nu afecteaza mediul; spume pentru polistiren. Totodata, ne-am axat si pe promovarea unor produse inovatoare, precum spuma bicomponenta 2K, cea rezistenta la foc, adezivii FixAll si cei epoxidici din gama Araldite. Produsele de etansare comercializate sunt recomandate, in general, pentru executia/montajul de tamplarie din PVC, aluminiu sau lemn stratificat, precum si la executia de fatade cortina. Referindu-ma la structura vanzarilor, consider ca principalul produs comandat de clientii Soudal il constituie spuma poliuretanica Soudafoam. In premiera pe piata de profil, firma noastra ofera un sistem nou, patentat, pentru prinderea pistolului la tubul de spuma, care determina reducerea pierderii de gaz din momentul infiletarii si cresterea eficientei operatiilor de montaj. Distributia se efectueaza la nivel national, mai ales in Bucuresti si zonele limitrofe acestuia, precum si in judetele Iasi, Suceava, Bacau, Buzau, Vrancea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Ialomita, Dambovita, Prahova, Brasov, Sibiu, Alba, Mures, Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Olt, Dolj, Mehedinti. In ceea ce priveste serviciile, consilierea clientilor si acordarea suportului tehnic pentru utilizatorii profesionisti reprezinta prioritatile noastre. In plus, beneficiem si de un program de asistenta tehnica, asigurat de specialistii grupului Soudal NV.

- Detaliati strategia de dezvoltare a companiei, pe termen scurt.
- Directiile pe care le stabilim din punct de vedere al dezvoltarii companiei sunt multiple si vizeaza: promovarea produselor ce au rentabilitate ridicata, extinderea retelei de distributie, precum si informatizarea completa a sistemului logistic. Consider, insa, drept cel mai ambitios proiect deschiderea unui centru special de pregatire pentru partenerii Soudal, care va asigura sansa multor companii mici care isi incep activitatea sau deja sunt prezente in bransa montatorilor de tamplarie sa isi scolarizeze in mod gratuit personalul propriu. Pe fondul trendului ascendent al pietei, in ansamblu, pentru 2008 estimam o majorare a cifrei de afaceri cu 40% fata de 2007, cand aceasta a fost de aproximativ 5,3 milioane de lei. Precizez ca, in primul semestru a.c., volumul vanzarilor a atins circa 3,2 milioane de lei.

- Cum caracterizati piata de profil din Romania?
- In ultimii ani, s-a demonstrat dinamica deosebita a acestei piete. Ceea ce trebuie remarcat este faptul ca, pe langa cresterea volumului de livrari/lucrari realizate, cei care activeaza in domeniu (antreprenori, fabricanti de tamplarie, montatori) au un grad inalt de pregatire profesionala, ceea ce determina sporirea cererii de materiale si servicii superioare din punct de vedere calitativ. Valorile de baza traditionale ale grupului Soudal - calitate, inovatie, flexibilitate si profesionalism -se regasesc intr-un principiu spre care si piata romaneasca se indreapta rapid. Multi profesionisti din industria de tamplarie constata ineficienta utilizarii materialelor de etansare neconforme, precum si aparitia unor deficiente in exploatare, ceea ce, in locul generarii profitului estimat, creeaza costuri suplimentare datorate numeroaselor remedieri efectuate in perioada de garantie a lucrarii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter