RO EN
Coșul este gol

GEOCELPRO: Planuri de eficientizare a structurii companiei

Compania Geocelpro a accesat piata din Romania la inceputul anului 2007, devenind unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme de etansare pentru fatade cortina. In acel moment, doua holdinguri multinationale din domeniul distributiei de sigilanti au luat decizia de a infiinta un joint-venture, avand ca principali actionari firmele Geocel (cu sediul in Marea Britanie) si Bross Holding AD (din Bulgaria). In 2001, Geocel UK a preluat reprezentanta societatii Dow Corning - SUA care activa in Marea Britanie, cele doua entitati actionand, actualmente, sub forma de parteneriat.

Silviu Ghinea, director general al GeocelPro:
"Desi 2009 a fost un an dificil, speram ca la incheierea anului financiar sa mentinem cifra de afaceri la un nivel cat mai apropiat de cel aferent lui 2008. Pentru 2010 este greu de prevazut care va fi evolutia companiei din punct de vedere economic, aceasta depinzand foarte mult de climatul general care ar putea caracteriza industria constructiilor. In momentul actual, nu putem spune ca privim lucrurile foarte optimist, dar acelasi lucru s-a intamplat si la inceputul lui 2009 si, totusi, a fost un an multumitor pentru noi. In ceea ce priveste structura cererii, in linii mari aceasta a ramas aceeasi, insa au fost observate pe piata de profil tendinte ale beneficiarilor de a se orienta spre solutii tehnice «low cost», ceea ce presupune, implicit, utilizarea de materiale mai ieftine. Pentru a preintampina efectele negative inerente unei astfel de perioade, la nivelul GeocelPro au fost luate mai multe masuri, dintre care pot fi mentionate: cresterea flexibilitatii in ceea ce priveste termenele de plata; oferta unor discounturi suplimentare pentru anumite categorii de produse; promovarea de materiale alternative, avand un pret de vanzare mai scazut. Din toate datele pe care le detinem, primele semne ale finalizarii crizei nu se vor observa mai devreme de luna iulie 2010, iar despre o crestere vom putea vorbi abia din 2011. Aceasta majorare va depinde foarte mult de o imbunatatire a situatiei economice in UE, precum si de climatul politic din Romania. Pentru 2010 ne propunem sa eficientizam structura interna deja existenta".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter