RO EN
Coșul este gol

ELIS PAVAJE: Piata specifica va urma tendinta de crestere din 2011

In pofida conditiilor meteorologice nefavorabile din primul semestru a.c., piata de elemente prefabricate din beton a urmat tendinta de crestere consemnata inclusiv anul trecut. Dinamica deosebita a acestui sector s-a datorat proiectelor de interes public ce au beneficiat de finantare din fonduri europene, precum si a celor comerciale, derulate in special de marile retele de retail care si-au continuat expansiunea in teritoriu.
Emil Gota, director general al Elis Pavaje: „O contributie semnificativa la ascensiunea sectorului de pavaje a avut-o segmentul constructiilor rezidentiale, ce a inregistrat o oarecare majorare pe parcursul anului trecut si in primul trimestru al a.c., deoarece, dupa ce in ultimii trei ani deciziile referitoare la amenajarile exterioare (terase, gradini, curti etc.) au fost amanate, proprietarii au inceput sa realizeze importanta acestora. In 2011, societatea noastra a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 85 milioane de lei (+47% fata de anul anterior), pentru anul in curs fiind estimat un avans de 10%, conform volumului lucrarilor contractate pana in prezent. In ceea ce priveste piata de profil, valoarea din 2011 a acesteia a fost de circa 90 milioane de euro, in 2012 fiind asteptata o majorare de 10%, intrucat ritmul de crestere va fi sustinut de o serie de proiecte din sectorul comercial, precum si al infrastructurii. Anul trecut, compania noastra a efectuat numeroase lucrari de interes public, finantate din fonduri europene, concomitent cu o serie de proiecte private, precum Mairon (Galati) sau Oprean (Sebes). Cele mai solicitate modele pentru sectorul rezidential au ramas cele clasice, cu forme simple, precum si cele cu aspect rustic, nuantele preferate in prezent fiind de rosu, gri si imitatie de teracota. Produsele furnizate de societatea noastra sunt distribuite pe intreg teritoriul tarii, printr-o retea nationala care cuprinde peste 100 de parteneri, prin intermediul careia este asigurat transportul gratuit al produselor, livrarea si descarcarea pavelelor direct pe santier. Totodata, pe langa depozitele de materiale de constructii detinute, am incheiat parteneriate cu marile retele de bricolaj, cum ar fi Dedeman. Deoarece ne-am propus o crestere cat mai semnificativa pe segmentul rezidential, recent am definitivat investitii in dezvoltarea unor produse noi (palisadele si pavajul Antico - avand aspect rustic), pe care le-am lansat in primele luni ale anului in curs. Totodata, vom continua lucrarile la statia proprie de betoane, ce urmeaza a fi inaugurata pana in toamna lui 2012. Pana in prezent, investitia in acest obiectiv s-a ridicat la 0,6 milioane de euro”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter