RO EN
Coșul este gol

ELIS PAVAJE: O noua investitie va fi realizata in 2012

Emil Gota (37 de ani)
Functia/Firma: director general, Elis Pavaje;
Experienta profesionala: 20 ani in domeniul productiei de sisteme de pavare.
 
Conditiile economice actuale nu vor afecta activitatea societatii Elis Pavaje (cu sediul in localitatea Petresti, judetul Alba) nici in 2012, mai ales ca firma si-a derulat afacerile in conditii optime, inclusiv anul trecut. Astfel, in acest an compania are in vedere realizarea unei noi investitii in localitatea de origine, dupa ce, anul trecut, a alocat fonduri in valoare de un milion de euro pentru extinderea capacitatii de productie. Astfel, se va finanta cu 0,6 milioane de euro un proiect ce prevede realizarea propriei statii de betoane, ce va alimenta noua hala din comuna Petresti.
 
Ce investitii ati efectuat anul trecut in extinderea activitatii? Fondurile alocate anul trecut (aproape un milion de euro) au fost destinate modernizarii utilajelor, sporirii capacitatii de fabricatie si diversificarii portofoliului. Totodata, in cadrul acestui program de extindere, a fost edificata o noua unitate in care sunt realizate sisteme speciale - ce au consemnat o sporire a cererii in ultima perioada - respectiv: rigole atipice, unitati prefabricate speciale pentru lucrari de infrastructura, dale pentru terase etc. Totodata, in luna februarie a.c. am initiat livrarile/comenzile de palisade, ce intregesc gama de produse a companiei. In prezent, Elis Pavaje detine o echipa de 150 de angajati pregatiti pentru deplasari pe tot teritoriul tarii, pentru realizarea livrarilor si punerea in opera, societatea noastra aflandu-se printre primii producatori autohtoni ce asigura servicii profesioniste de montaj. In paralel cu pregatirea personalului, am efectuat investitii de 3 milioane de euro in echipamente specifice. 
 
Cum estimati ca va evolua activitatea companiei in 2012? Pentru anul in curs estimam realizarea unei cifre de afaceri cu 10% mai mare comparativ cu 2011. Rezultatele financiare ale societatii in anul precedent s-au aflat, de asemenea, in crestere, procentul de majorare fiind insa mult mai ridicat, respectiv de 30% (de la 53,5 milioane de lei incasati in 2010). Aceasta s-a datorat implicarii in proiecte de anvergura, efectuand livrari importante in cadrul obiectivelor sportive Cluj Arena si Petrolul Ploiesti, precum si in cadrul unor proiecte de retail (cinci hipermarketuri Kaufland si 14 Lidl). Avansul, de 10% estimat pentru anul 2012 are ca fundament tot o serie de lucrari in zona comerciala/de retail, precum si participarea la proiecte de infrastructura. De asemenea, un factor important este constituit de cresterea intregii piete specifice, cu 10% in 2011 (valoarea fiind estimata la maximum 90 milioane de euro), pentru anul acesta fiind estimata o evolutie similara.    
 
Care este capacitatea actuala de productie a companiei? Societatea Elis Pavaje are, in prezent, o capacitate de fabricatie de 8.000 de mp de pavaje/zi, aceasta fiind realizata in cele doua fabrici (din Petresti - judetul Alba si Stoenesti - judetul Prahova). Portofoliul companiei include pavaje cu aplicatii rezidentiale si industriale, dale pentru terase, rigole, borduri, materiale de rostuit, produse de curatat si intretinere, la care se adauga blocheti industriali, boltari, jardiniere, garduri modulare si alte elemente conexe din beton.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter