RO EN
Coșul este gol

ELIS PAVAJE estimeaza o crestere de 10% a vanzarilor din acest an

Conducerea producatorului de pavele, rigole, dale si borduri Elis Pavaje estimeaza un avans de 10% al pietei de profil, evolutie care poate fi influentata de conditiile economice internationale, de stabilitatea politica si de gradul de absorbtie a fondurilor europene. Se previzioneaza, astfel, mentinerea unei rate de crestere de 10% consemnata si anul trecut in domeniu, 2012 reprezentand o perioada in care toate sectoarele de afaceri (fabricatie de produse pentru aplicatii rezidentiale si industriale, proiectare si servicii de montaj) au inregistrat cresteri, astfel incat valoarea totala a pietei a ajuns la 100 milioane de euro. "Motorul principal care a generat cresterea din 2012 a fost reprezentat de proiectele de infrastructura realizate din fonduri europene, urmate de comenzile efectuate de clientii comerciali (retaileri care au continuat politica de expansiune), precum si de cele apartinand consumatorilor rezidentiali, care au reluat investitiile in amenajarea exterioara a caselor", a declarat Emil Gota, director general al Elis Pavaje. In acest context, compania a inregistrat in primul semestru din 2012, o crestere de 25% fata de aceeasi perioada a anului 2011 si a incercat mentinerea acesteia pana la sfarsitul lui 2012, pentru 2013 fiind estimata o noua majorare de 10% a business-ului. Elis Pavaje comercializeaza atat produse utilizate in sectorul industrial, cat si in cel rezidential (pavele, dale pentru terasa, palisade si blocuri de zidarie etc.). Pavajele folosite la lucrarile industriale au detinut aproximativ 60% din totalul cifrei de afaceri produsele societatii fiind distribuite la nivel national prin intermediul retelelor de bricolaj si al celor peste 100 de distribuitori autorizati. "Dupa ce in anii anteriori ne-am consolidat portofoliul de produse industriale, anul trecut am lansat o serie de sortimente destinate segmentului rezidential, avand grosime redusa si cromatica si design deosebite. Produele Elis Pavaje sunt realizate din beton vibropresat, fiind mai rezistente la actiunea factorilor de mediu, iar aditivii de impermeabilizare ofera o rezistenta sporita la ciclurile de inghet-dezghet", a precizat Emil Gota.
La nivel national, Elis Pavaje detine doua fabrici, situate la Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), insumand o capacitate de productie de 8.000 mp de pavele pe zi. In ceea ce priveste montajul, cele mai recente date disponibile indica faptul ca, in prima jumatate a anului trecut, compania a instalat peste 165.000 mp de pavaj, reprezentand o crestere cu 31% fata de aceeasi perioada din 2011.
Totodata, in 2012 Elis Pavaje a finalizat o investitie de un milion de euro in constructia unei noi statii de betoane si pentru modernizarea echipamentelor folosite in activitatea de productie / montaj si dezvoltarea de produse inovatoare. Totodata, in incinta fabricii de la Stoenesti a fost inaugurat un nou showroom, in cadrul caruia sunt expuse principalele produse ale firmei. Informatii suplimentare, la www.elis.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter