Producatorul de caramida Cemacon - Zalau a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane de lei in primele trei luni ale anului in curs, in scadere cu 5% fata de aceeasi perioada din 2015, declin cauzat de caracterul sezonier al activitatii. Totodata, veniturile operationale ale companiei au crescut cu 22%, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 25%, ca urmare a repornirii liniei de productie din Zalau (in martie 2015). Marja de profit s-a mentinut constanta fata de primul trimestru al anului trecut, valoarea indicatorului EBITDA crescand cu 5%, in conditiile in care ambele fabrici ale Cemacon (de la Zalau si Recea) au functionat la capacitate maxima. "Dupa ce am crescut business-ul semnificativ, triplandu-ne cifra de afaceri si cota de piata in ultimii cinci ani, am ajuns acum in etapa consolidarii, cand ne propunem evolutii moderate, precum un plus de 13% al cifrei de afaceri, generat de vanzarea produselor din portofoliu", a declarat Liviu Stoleru, CEO si presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon.
Pentru anul 2016, conducerea companiei si-a propus o crestere de minimum 13% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 67,9 milioane de lei realizat in 2015, precum si consolidarea cotei de piata la nivel national si valorificarea activelor neproductive detinute.
Cemacon SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine: Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatif - Olanda (27,89%), KJK Caramida - Bucuresti (27,89%), Consultanta Andrei & Andrei - Arad (17,27%), SSIF Broker SA - Cluj (14,61%) si altii.